Milyen szaloncukrot szerettek? (tudásbázis kérdés)
Szívesen venném, ha felsorolhatnánk azokat, amelyeket NE vegyünk... :) Én mindjárt el tudnám kezdeni a sort, de vajon szabad?
a finomat, de abból mindet:))))
Van :)
Ezt szeretném kipróbálni, (nem tűnik túl komplikáltnak):
[link]
Egyébként kókuszos a kedvencem.
Ezen gondolkozom én is, mármint a házi készítésű szaloncukron...
Van recepted?
Vajkaramellás, kókuszos, konyakmeggyes......
zselés, gumicukros, karamellás, rumos diós, vadász, konyakmeggyes...mindet, nincs olyan amelyiket ne enném meg
Imádom a vadász csokit de szaloncukor változatban sajnos még soha nem láttam pedig tuti vennék belőle. Hol veszed?
Erre én is emlékszem :)
Annak a belseje nem annyira krémes volt, hanem igazi fondan. Mint a minyonok bevonata.
:) De már az a konzum sem az a konzum ...
Anno a konzumot mindig úgy ettük, hogy lerágtuk róla a csokit, és külön ettük meg a belsejét :) Anyukám teljesen kész volt tőle... :)
Egyetértek! Tavaly véletlenül találtam hagyományos ezüst papíros kimértet, de meg sem közelíti azt a régi "pucérat" ... :(
Marcipánosat (idén először saját magam fogom készíteni :)
Vadász csoki szaloncukor!!! Évek óta csak ez!
Most vettem Disney Bonbonetti banános szalont, tejcsokoládé bevonattal. Megkóstoltuk, nagyon finom.
Hercegnős csomagolás.
Kitseeben a csokigyárban nagyon finomat csinálnak anyukám és nagynéném nagyon díjzaták.
köszönöm nagyon sokat írtok ez jó, mi is csak kicsit szoktunk venni párom nem szereti, én szeretem a zseléset egy zselés van még ami jó a bonbonnettinek van jó. a milka az is finom, de már drága a többit nem ismerem.
A Milka nagyon finom,de nem igazán karácsonyfára való a lila színe miatt.
Nálunk az epres,málnás és zselés megy,ebből egy kis fára is felmegy vagy 2-2,5 kiló.És aztán két hét múlva maradnak az üres papírok :))Hiába van külön is bőven,sosem elég a fiúknak.Én nem szeretem egyiket sem :))
Ja és a konyakmeggyes a kedvencem!! :D
Hát én még nemláttam Milka szaloncukrot, nálunk valahogy a hagyományos a menő még mindíg :D
zselés, kókuszos, csokis, epres stb.
Egy kirakodóvásárban tudtunk venni két évvel ezelőtt. Persze nem 40 Ft-ért, mint régen... :) Piacon meg lehet próbálni.
A lehető legegyszerűbb, régi fajta konzumot (ami belül rózsazsín, fehér, barna) ha lehet akkor a pucérat. Sajnos már alig lehet kapni :(
A milka persze fincsi, csak nem szaloncukor...
Az első széria jó volt, de pár éve keserű zsír, kemény talppal, elrághatatlan, nem olvad. Családunk egyöntetű véleménye: "ilyent többet ne vegyél" :)
Évek óta egy csokoládézóban veszem a szaloncukrot: olcsóbb, mint az agyoncukrozott sz...r milka, ellenben nagyon finom, tartósítószermentes.
Szoktam venni aszalt szilvás mandulamarcipánost, mogyorókrémest, mákost és grillázsos marcipánt is.
További ajánlott fórumok: