Milyen könyveket szerettek? Miket szoktatok olvasni? (beszélgetés)
Sziasztok! Nem szoktam fórumozni de gondoltam talán valaki segíthet. Keresek egy könyvet. Boltban nem rendelető jelenleg. Kislányom az utolsók egyikét vette meg. Imádta. Elázott és tönkre is ment, nagy bánatunka. Szeretnék egy használtat vásárolni, ha valaki le tud mondani róla. Donna Tartt: A titkos történet. Segítségeteket előre is köszi.
Nagyjából mindenevő vagyok, kivéve a Biblia.
Ha rangsorolni kellene: útleírás (Világjárók sorozat), életrajz (elsősorban színészeké, művészeké), történelmi regények.
Kedvenc könyvek: A folyók keletnek tartanak, Elfújta a szél, Zendülés a Caine hadihajón, de mindenek felett Az atommag regénye.
nagyon régen én olvastam,ahogy Schliemann föltárta Tróját,estig sorolhatnám a kedvenceimet.Szinuhe,Egy tiszta nő,Skócia lánya,Egy vezér emlékiratai,Akiért a harang szól,meg hát,ha egy kis könnyebbségre vágyom előveszem a Tumbo kalandjait,
magyarok közül?az Őz,Danaida,Sikátor,Makra,Abigél,Tüskevár.
Töténelmi könyveket, régészetit, és a klasszikusokat.
Történelmi pl Észak és Dél, romantikus pl Büszkeség és Balítélet. Magyar könyvek közül a Kőszívű ember fiai a kedvenc regényem.
megvan Szentesi Éva.meg Fablét is szerettem,de szerintem már kifogyott az ötletekből,amit utoljára olvastam a mennyből a csontváz,az tetszett,bár a misztikus téma nem igazán tetszik.
skandináv krímit.néha előveszem a Szépfiút,Bovarynét,Sikátort.de inkább verjenek fejbe vele,mint még egyszer elolvassam a Háború és békét.pedig először tetszett.mint a sok Zola könyv,de 0 évesen már nincs türelmem hozzájuk.a mai magyar irodalom nem tetszik,egy jó könyvet olvastam,valamilyen Éva.
Életrajzi, útleírás és romantikus elsősorban.
Nemere Istvántól minden.
Sci-fi, fantasy, pszichológia.
ennyi kaján embert egykupacban...meg áll az eszem..-))
Olvasd akkor Bogáncsot, Vukot, Kelét 10 évesen olvastam, nem volt nehéz cseppet sem.
igen Fekete István nyelvezete nehéz
Biblia,Tóra, Korán esetleg..könnyű olvasményok.
Nagyon rákaptam Borsa B.könyveire.
Nemrég belekezdtem a " Tenkes kapitánya" címűbe, de nekem túl nehéz olvasmány és túl történelmi, így gyorsan abbahagytam..-)
😆
Ezt nem lehet überelni szerintem.
romantikus, ismeretterjesztő, könyvet nem szoktam írni
én a takarék betétkönyvemet...mindig csak gyarapszik..-)
Bocsáss meg, gondolom saját szórakoztatásodra írsz.
Helyesen a kérdésedet sem tudtad feltenni.
Milyen könyveket szerettek?...helyett.Milyen támájú könyveket szerettek olvasni?
Miket szoktatok olvasni? Ezzel mire gondolsz? A műfajra?
Az ember olvas, könyveket, újságokat, tananyagot, szakirodalmat, szórakoztatókönyveket, verset, balladát, prózát.
Írni a klaviatúrán szoktam és kézzel is. Hogy mit írok? Mikor és mit.
Tudom, de mivel írok, ezért ezt is megkérdeztem, hátha valaki ír az írásról is.
A szép színeseket szeretem.
Tmában, amilyen hangulatban vagyok.
Tőle megvan a terápiás hazugságok, majd elolvasom :D.
Változó, mikor milyen kedvem van.
Mostanában ha tetszik egy film ami könyv alapján készült azt ki olvasom.
Viszont ebből nem következik, hogy aki olvas az ír is.
Nagyon szeretem Irvin D.Yalom könyveit
Olvasás mellett, ha írtok, akkor mennyit írtok?
További ajánlott fórumok: