Leárazott rumos-kakaós szaloncukrot ettem. Nem sokkal utána... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Csak remélni tudom hogy nincs bajod.
Azt most hagyjuk hogy milyen teóriát gyártottál,,mert ilyen panasszal,,okozza azt bármi(nem is tudhatod) orvos kell.
Biztos nem a szaloncukortól van.
Ennyi édesítő nem okoz idegkárosodást.
Ha volt valóban valami bajod, akkor az mástól volt és orvost kellett volna hívnod inkább.
Már begbocsásson a világ, de ha rosszul vagyok, orvost hívok, és nem a hoxára írok.
A szaloncukrot mindíg leárazzák karácsony után.
Attól még nincs baja.
A baj annak a fejében van, aki ahelyett hogy orvoshoz fordul,ide írogat összeesküvéselméletet.
De miért veszel aszpartam tartalmú dolgokat?Én kerülöm őket,mert állatkísérletekben már igazolták hogy rákkeltő hatásúak.
Ha nem szeretnél cukrot fogyasztani,van más alternatíva.
A másik:500 ft egy zacskó szaloncukor?Nem tudom hogy milyen kiszerelés,de gyanúsan olcsó.Ha valami túl olcsó,el kell gondolkodni hogy miért?
Ez inkább valami allergia, jogosan, mert így éreztem!
Az idegi működésemet blokkolta!
"A panaszok jó része neurológiai eredetű"
"Az aszpartam egyik fő alkotórésze, az aszparaginsav az agyban idegi izgalmat kiváltó ingerületátvivő anyag"
"Így mind az aszparaginsav, mint a fenilalanin idegrendszeri izgalmi tünetekhez vezethet, nagy mennyiségben idegméregnek tekinthetők."
"Az idegmérgek lényege, hogy vagy megbénítják az agysejtek működését, vagy kóros hiperaktivitásra késztetik őket."
"Az aszpartam bizonyítottan kóros EEG hullámokat és kiugrásokat idéz elő, amely egyeseknél észlelhető neurológiai zavarokat okoz."
"Zavarodottakká, feledékenyekké váltak, de az aszpartam fogyasztás abbahagyásával tüneteik eltűntek."
"Nem sokkal jobb a helyzet a szukralózzal, amelyet úgy hirdetnek, hogy cukorból készült alacsony kalóriájú "cukor". A kiindulási anyag valóban a cukor, de a végeredmény egy sokak által igen veszélyesnek ítélt édes vegyület, amelyből szabad klórgáz szabadul fel. A szukralóz felfedezésének körülményeiről tudjuk, hogy eredetileg egy új rovarirtót akartak kifejleszteni, s lett belőle édesítőszer. Ez persze önmagában nem lenne veszély, de a szukralóz szerkezete rendkívül hasonló is súlyosan mérgező vegyületekéhez."
"Mondhatná persze bárki, hogy senkit nem kényszerítenek arra, hogy aszpartamot fogyasszon bármilyen formában. Ez igaz, de nehogy már azt hibáztassuk, aki bízva az élelmiszerbiztonsági szabályozásban, bátran fogyasztja, ami a boltokban kapható."