Szaloncukor házilag (beszélgetős fórum)
Végül a neten kutakodtam szaloncukor csomagolóanyagok között.
Talán Liliom ajánlata áll ahhoz közel, amit én is találtam. Ott láttam többféle színű fóliát, köztük aranyat is. Na, gondoltam: az ezüst semmivel sem csúnyább az aranynál. Végül úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy első körben elutasítottam az alufóliát, mégis abban lesz a szaloncukor.
Persze lesz bolti is, mert Kevin nélkül van karácsony, de szaloncukor nélkül nincs. 🙂
Köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta, hogy mibe csomagoljam a szaloncukrokat. 🙂
Megoldódott.
Eddig marcipános-zseléset készítettem, még csokiba kell mártani. Alul marcipán, felül zselé.
Meg porcukorból és szörpből konzumot, de azt is még be kell vonni csokival.
Mivel nincs hozzá formám így szögletesek lesznek.
A zseléshez azt a tanácsot kaptam hogy be kell forgatni keményítőbe és akkor nem dobja le a csokit...
Szuper!
Töröltettem;)
A szaloncukor receptjénél írják, hogy fehér selyempapírból és hobbiboltban kapható színes fóliából készítsünk szaloncukorpapírt.
Tavaly tettem el szaloncukorpapírt ( már akkor is terveztem, hogy készítek saját szaloncukrot, de elmaradt). Idén vettem pár hete az ALDI-ban olcsó szaloncukrot, azt kibontom, és annak a papírjába csomagolom a sajátot. Ebből ajándékba is adok.
Igen, pont ezért írtam, hogy sokan azt is annak nevezik, ami nem az.
Tehát, én arra gondolok, ami bár retró, de csokiba volt mártva és desszert krém volt benne. Nem ilyen vackok, mint mostanában, hanem finom krémek.
A mostani kókuszos, rumosdiós vagy bármelyik ehetetlen.
Én még mindig csak zseléset veszek, mert bár nem olyan finom, mint a régi volt, de nem is ehetetlen legalább.
Úgy tudom, hogy a konzum szaloncukor nincs csokiba mártva.
Legalábbis egyik évben nagyon reklámozták a retró szaloncukrot, akkor kaptam. Az nem volt mártott.
Azt hiszem, hogy mindenki konzumnak hívja. Régen, rózsaszínű és kék csomagolása volt és csokiba volt mártva.
Zselést próbáltam már, de nem lett elég kemény a zselé, így nem tudtam vele dolgozni...
A konzumra gondolsz? Vagy a töltöttre?
Nálam most marcipános-zselés van félkészen a hűtőben, és ma megpróbálkozom a konzumhoz hasonló valamivel...