Szállás 1500 Ft-ért a Balatonnál?! Igaz, vagy átverés? (beszélgetős fórum)
Most találtam vissza ebbe a fórumba, amit még 3 éve indítottam :) Nem volt átverés, ennyiért nyaraltunk, egy nagy csapattal, nagyon jó volt :) 18 felett volt IFA, úgy emlékszem. De még így is nagyon olcsó volt!!
Az idén Siófokra megyünk pont dupla ennyiért (3.000+IFA)! De ahhoz képest, hogy nagyon közel van a part, és a szórakozóhelyek is (2 perc), no meg a többi siófoki szállás árhoz képest... :)
Olcsó szállás Siófokon: http://szallas.splaza.hu
<a href="http://szallas.splaza.hu/ads/toreki-apartmanhaz-kiado-haz-siofok-torekin-vadregenyes-kornyezetben/">
szállás Töreki</a>
Megvan: A 18 évnél idősebb diák abban az esetben mentesül, ha a vendégéjszakák eltöltésének oka a tanulói, hallgatói jogviszony (pl: kollégiumi elhelyezés, osztálykirándulás, összefüggő szakmai gyakorlat).
Viszont abban az esetben, ha nincs papír a nyaraló bérletéről, nem kérhet semmiféle idegenforgalmi adót, ahogy már említettem!!!!!!!!!! Az adó mértéke önkormányzatonként változhat.
találtam egész olcsó szállást,leirom nektek,mert vki keresett
Békés megyében Gyomaendrődön kiadó a termál gyógyfürdőtől 150 m-re lévő nyaraló max. 6 fő részére. A nyaraló közvetlen vízparti, stég, csónak, horgászati lehetőség adott. A felső szinten 3 kis szoba van francia ágyakkal és egy közös napozó terasz.
Ár: 3.000.-ft/fő+IFA, foglaló fizetendő, mely a nyaralási díj 20%-a, visszamondás esetén a foglaló elvész, egyéb esetben a nyaralási díjban elszámolásra kerül.
Tel: 30/5641615
TUSNÁDFÜRDŐN, Erdélyben kiadó egész évben két szobás apartman nyaralóknak. 4 fő esetén 2.500.-Ft/fő/éjszaka.
www.erdelyiapartman.hu
Érdeklődni: 06-20-92-91-774
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Rákérdeztem a tulajnál erre az IFA-s dologra, azt mondta ez a "diákoknak 18felett nem kell" csak akkor érvényes, ha helyben, ott Lellén tanulunk.. Azért még utánajárok!
Úgy döntöttem elküldöm a pénzt, szorítsatok hogy minden rendben legyen :)
Az idegenforgalmi adó 300ft/ fő, hacsak most az áfa emelésnél nem változott. Különben ez a tulajon múlik, hogy elkéri-e vagy sem.Mi is voltunk több helyen tölünk nem kérték. A korban pedig benne vagyunk.
Neten szoktam lefoglalni a szállást, megnézem jól a honlapját, képeket, árakat és ha szimpinek találom lefoglalom.Álltalában 3000/ fő. Tölünk még soha sem kértek előleget sem és mindég kifogtuk a szép tiszta rendes helyeket.
Soha nem jöttünk haza keserű szájízzel.
Az idén már voltunk pár napot, de még az összel szeretnénk elmenni valahová.
Szerintem visszamondani nem fogja, mert túl jó pénzt jelent neki egy ilyen csapat. Az ilyen házakat jó, ha 7-8 fő részére tudják kiadni, mert túl nagy. Valahogy azt kellene kibulizni, hogy kevesebb foglalót kérjen, ez nagyon sok. Próbálj 2 napi összegben megállapodni vele. Az a várható haszonhoz képest még nem túl sok neki, így biztos nem ver át, viszont tisztességes összeg.
A IFÁ-s dolgot pedig csak a megérkezés napján említeném meg (nyomtasd ki, amit találtál róla), akkor már nem tud mit tenni.
Azt értem!
De itt a neten egy oldalon azt olvastam, hogy aki 18 elmúlt, de van tanuló/hallgatói jogviszonya, az is mentesül ezen adó alól!
Nem tudom igaz-e??
Uhh... Hát igen, csodálkoztam hogy mindenhol 350 Ft-ot írnak, ő meg 300 Ft-ot mondott!!
Ja most olvastam olyat képzeljétek, hogy elvileg idegenforgalmi adó alól mentesül az aki 18. évét betöltötte DE közép-vagy felső oktatási intézmény tanulója/ hallgatója!!!
Ti hallottatok már erről???
Szia! Nem, akkor Orfűre. Csak az volt benne, hogy ettől eddig bérbevesszük a nyaralót, 2 fő részére, ennyi és ennyi előleget adunk. Aláírtuk és két szomszédot megkértünk tanúnak. (szig. szám, lakcím). De ez is csak a becsület kedvéért, 90%-ban nem verik át az embert.
Idén Balatonfüredre foglaltunk, a neten találtam én is. Egy napi előleget kért, rózsaszínű csekken.
Az idegenforgalmi adó fix, hogy 350, mert itt van a kezemben egy két hónapos visszaigazolás egy szállodából és már akkor is annyi volt. Ha viszont feketén megy, akkor ne fizessetek adót, mert azt ő sehová nem fizeti be, csak zsebreteszi.
Jaj,most látom,hogy az ár/főre értendő.
Akkor nem is annyira gyanús-mert pl.5 főre-75oo forint/nap.
Rosszul értelmeztem.Azt hittem/nap/család.
Van náluk gyermekkedvezmény?Idegenforgalmi adó mennyi egy napra?
További ajánlott fórumok:
- Hol vannak bababarát / gyermekbarát nyaralóhelyek a Balatonnál?
- Hol vannak bababarát, lassan mélyülő vízű strandok a Balatonnál?
- Voltál már egyedül strandolni a Balatonnál?
- Melyik a legszebb része a Balatonnak?
- Tudtok Nekem olyan oldalt ajánlani, ahol 2 felnőtt és 1 gyermek részére tudok keresni jó árban szállást a Balatonnál?
- Ajánlanátok sátras, vízközeli szálláslehetőségeket a Balatonnál?