Hol vannak bababarát, lassan mélyülő vízű strandok a Balatonnál? (tudásbázis kérdés)
É-i parton is létezik ilyen? Nekünk a D-i part messze van, ha rendszeresen járunk (nincs autónk). Az É-in mindenhol tömegnyomor van?
A lellei strand olyan, mint egy tengerpart:) Direkt olyanra csinálták, nincs lépcső, csak bele kell gyalogolni, nagyon jó gyerekeknek. De van kis víz a boglári, siófoki, fenyvesi, máriafürdői..stb strandokon is.
Balatonfüreden a kikötőnél levő szökőkút nagyon jó, jobban tetszett a gyerekeknek, mint a strand! A földből jönnek ki a vízsugarak, lehet köztük sétálni, pancsolni, fürödni. A vízminőséget persze nem tudom, nálunk nem lett következménye egyik gyereknél sem (3-ból), és mindig pancsolnak benne gyerekek. A strand viszont méregdrága, az olcsónál pedig nincs kisvíz...
Nekünk csak az É-i part jöhet szóba, Almádi és környéke, erre lakunk, nincs autónk. Kisgyerekkel hova lehet menni, ahol van kis víz, és nincs tömeg? Eddig a Wesselényire jártunk (B.almádi), de ezt a tömeget én nem bírom tovább. A törülközőt sem tudja letenni az ember, a vízben meg csak állóhely van, és persze kellenek a jó reflexek ,hogy elkerüljük az állandóan röpködő labdákat! Segítsen vki!
Ja és azt még nem írtam, hogy a víz többi részén, olyan iszapos-hinaras, hogy "álom" volt sétálni a vízben....rémálom!
Inkább utazok fél órával többet, de a déli part ezerszer szebb, megéri az üzemanyagköltség-többletet...:-)
Írták többen Csopakot. Tegnap szedtük a sátorfánkat és elmentünk....hááááát.....szerintem első meg az utolsó volt. Van homokos része ahol a kicsik dagonyázhatnak, de elég kicsi. Meg az egész strand olyan zsúfolt, hogy alig vártam, hogy hazamenjünk. A kicsik persze élvezték, csak mi nem. :-S A homokos részen nem volt olyan perc (na jó, 5 perc:), hogy nem dobált volna valaki homokkal, vagy nem fröcsélt volna vízzel. Nem vagyok maradi, meg szottyos mama sem, de ez nem nekem való... Szeretem a nyugodtabb helyeket. Meg a két kicsivel (a harmadik szerencsére talált barátnőt:) alig mertem egyedül lenni, mert olyan sokan voltak, hogy alig bírtam őket szemmel tartani... Ja, és helyet is alig találtunk....:-S
Csendes nyugodtabb helyet szeretnénk, 2 kisgyerekkel, ahol a strand is megfelel a kicsiknek. Alsóörsön felhívtam néhányat, de mindannyiban teltház van.
Segítséég!! Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol van szabad hely most csüt-pént-szo-ra?
Köszi! a gyors választ is. :) Most már, ha ajánlanál valami jó kis bababarát szállást is Alsóőrsön, az már vágyaim netovábbja lenne. :D Nagyon köszi! Tuti körülnézek.
az alsóőrsi pont ilyen! :)
Upsz! Bocsi! :$ A barátnőm fiókjával jelentkeztem be. Katic voltam :P
Mindenkinek köszönöm! :)
Ezek közül, melyik olyan hely, amelyiknek igazi "üdülős-strandos" (tudjátok, olyan halsütödés, lángosos, zenés, kirakodós) jellege van? :$ Ahol nem lehet unatkozni. Túl nagyok az igényeim? Köszönöm a válaszokat! :)
Alsóőrs! A Balaton legszebb, legtisztább strandja címet is elnyerte tavaly.:)
Én is Balatonalmádit és Alsőóörsöt javasolnám.
Tényleg Almádi is. Csak az meg amúgy picit uncsi. Füreden több az érdekesség:-)
Szia!Balatonalmádiban több is van.budatava, wesselényi...és van még, csak nem jut eszembe a neve!gyerek medence is van, hinta és homokozó mindegyiken van, és rengeteg fa!azt hiszem a wesselényin van játszótér, és csomó más is.A belépő elfogadható volt ( a napi is), mindenhol kb ugyanannyi, min. különbséggel...könnyű vélogatni, mert egymás mellett vannak!
Pálköve, Révfülöp mellett (térképen nem volt még rajta pár éve). van egy széles (csónak?) bejáró. ott nőttem fel nyáron legalábbis. nagyon jo
Szia! Igaz, nem északi part egészen,de Balatonaligán van ilyen hely, igaz a Club Aligában.
Csodaszép, lassan mélyülő, tisztított meder, kisgyerekeknek külön kismedence található az amúgy is parkosított füves területen. Van játszótér és egyéb játéklehetőség. Sajna nem olcsó, de ha a szállás fent a faluban megoldható, akkor maga a terület felkeresése sétával "elérhető".
Azért érdemes rápillantanod:)
Hát, ez inkább a déli partra jellemző. Pl Boglár nagyon ilyen:-)Az északi inkább kavicsos és mélyülő, de az északi parton Balatonfüred kempingjének a strandja meg van csinálva tengerpartszerűen, sekély, homokos, rengeteg kisgyerekkel..
mar ami a vizet illeti. Van jatszoter is, de hogy arnyekos resszel hogy allnak, azt nem tudom, mert sok fat kivagtak..
Csopakon a starndon direkt van egy ilyen resz piciknek
Idén nyáron szeretnénk 3éves és 1éves kis gyerekeinkkel a Balatonnál nyaralni. Az északi partra szeretnénk menni, de nem tudom, hol találunk homokos strandot. Jó lenne, ha valamilyen játszótér is lenne a parton, meg árnyékos helyek... Köszönöm a segítséget! :)
További ajánlott fórumok: