Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szafi Reform lisztek vélemény? fórum

Szafi Reform lisztek vélemény? (beszélgetés)


18. delbuk (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2020. okt. 14. 15:40
Ha nezetni akarod a glutenerzekenyseget, akkor ne hagyd el a glutent addig, mert nem lesz valos a vizsgalat eredmenye.
2020. okt. 13. 20:08

Köszönöm szépen a hozzászólásokat:) Én nem fogyókúra miatt kezdtem el. Nagyon fúvódtam a tejes meg a bolti pékáruktól, megyek majd glutén és laktózvizsgálatra is. Régebben ettem pl. mandulalisztes sütit és azok nagyon finomak voltak. Szafiról meg jókat hallottam de szerintem is inkább biznisz az egész, sajna nem is nagyon lehet ezeket úgy elkészíteni mint ahogy ő elmutogatja a videóban. Tök más állagú lesz. A hajdinásból a palcsintatésztáját próbáltam az nekem se izlett de a reform palacsintakeverék az fini abba nincs hajdina.

Igazából zsömlét vagy kenyeret szerettem volna sütni ezekből a lisztekből de nem sok sikerrel és sajnos nekem elég tömények nehezek a gyomornak valamiért. Sok rost van benne vagy nem tudom, mondjuk sokáig nem éhes tőle az ember az biztos :D

16. _Berry_ (válaszként erre: 15. - Globus)
2020. okt. 13. 19:21
A Szafi termékeket még nem próbáltam és őszintén szólva nekem nem is szimpatikus. Az Eden Premiumot nézegettem a napokban, mivel annak a kölestésztáiból az ízesítetteket már próbáltam és a petrezselymesen kívül a másik 3 bejött. Náluk ezeknek a lisztkeverékeknek az alapja is kölesből van, (hajdina nincs benne) és mivel nekem a köles édes és fűszeres változatban egyébként is bejön, majd a linzer és piskóta-muffin lisztkeverékkel szeretnék próbát tenni. Az alapreceptekről csináltak videót, amiben az tetszett, hogy elmondják és megmutatják, hogy pl. ha valaki nem az általuk javasolt cukrot használja, akkor mire figyeljen.
15. globus (válaszként erre: 14. - _Berry_)
2020. okt. 13. 17:57
Melyik piskótája jó? Többféle van, de összetételében mindegyik hajdinás.
14. _Berry_ (válaszként erre: 13. - Globus)
2020. okt. 13. 17:53
Akkor nem csodálkozom, mert sokan nem szeretik a hajdinát. Nekem eddig köretként sem sikerült úgy befűszerezni, hogy eltűnjön az a fura íz.
13. globus (válaszként erre: 12. - _Berry_)
2020. okt. 12. 22:46
Szerintem igen, ismerős a csomagolása. Szörnyű.
12. _Berry_ (válaszként erre: 11. - Globus)
2020. okt. 12. 21:30
A hajdinásat próbáltad ki? Mert a hajdinának alapból van egy kesernyés íze.
11. globus
2020. okt. 12. 20:14
Olyan sosem lesz, mint a megszokott fehér lisztes sütik, péksütemények. Én csak a piskóta lisztkeveréket próbáltam, annak borzalmasan kesernyés mellékíze van, kókuszkockaként - vastagon csokizva, cukrozva, kókuszozva- is kiérződött. Nem bírtuk megenni, maradékát kidobtam.
10. _Berry_ (válaszként erre: 8. - Magdi985)
2020. okt. 12. 18:24
Ha valaki fogyni akar, akkor a lehető legrosszabb tanács, hogy felejtse el a sütikézést. Nyilván nem arról van szó, hogy ha valaki naponta bevágott egy fél tortányit, akkor ezt folytassa, de időnként nyugodtan meg lehet enni a 1-1 szelet sütit. Az a rendes cukrászdás süti meg jobban tele van ízfokozókkal, színezőkkel, ami károsabb, mint egy ilyen lisztkeverék, főleg, ha valóban csak az van benne, mint amit ráírtak. Abban viszont igazad van, hogy akinek nincs glutén problémája az ne hagyja el teljesen, de ettől még a kókuszliszt, mandulaliszt vagy köleslisztből stb. készült sütemények, kenyerek nem károsak.
2020. okt. 12. 15:06

Még valami: a gluten meg minden mentes ételek piaca milliárdos biznisz.

Rengetegen étkeznek divatból így. Pedig az internet tele van azzal, hogy mennyire káros így enni annak, akinek amúgy nem kellene.

2020. okt. 12. 14:58

Gondolom a fogyás miatt próbálta ki a fórum indító.

Ha valaki fogyni akar, felejtse el a sütikézèst. Pláne az ilyen ki-tudja-miből-van keverékekből.

Inkább hét végén egy szelet rendes cukrászdás süti. Az még finom is.

2020. okt. 12. 14:46

Köszönöm szépen, igen azt nem is vártam, hogy olyan lesz mint a fehér lisztből (bár azokat a zsömléket már nem is szeretem elég műízű és mindig fájt tőle a hasam is) Ezért is tértem át mentesebb életre és a Szafi lisztjeit próbáltam először. Néztem, hogy van még pár ilyenfajta lisztkeverék lehet hogy azok jobbak? (pl. éléskamra lisztek vagy nagyi)

A szafi lisztekbe milyen rost van hogy ennyire tömények? Nekem olyan nehéz lesz utána tőlük a gyomrom nem értem miért

2020. okt. 12. 14:14

A sütésben lehet valami hiba. A légkeverést ki kell kapcsolni és pontosan követni az előírt hőfokot és időt.


Az is fontos, hogy hagyni kell kihűlni, mert a rostok még magukba szívják a nedvességet sütés után is.

2020. okt. 12. 13:11

Nekem szoktak sikerülni, de ügye hiába mondjuk rá, hogy pizza tészta, azért az ízre sosem lesz olyan.

Nekem állagra, formára jók szoktak lenni, de az ízüket nem tudtam megszokni.

2020. okt. 12. 13:09
A kifoztuk.hu oldalon vannak olyan receptek, amik Szafi lisztekkel keszulnek, azok kiprobaltak, jol mukodnek. Nem olyanok nyilvan, mint a feher lisztesek, de finomak. Illetve, ami a zacskon van recept, az altalaban tuti.
2020. okt. 12. 13:07
Arra nem kell számítani, hogy ezekből a keverékéből akár csak hasonló süti meg pékáru lesz, mint a hagyományos lisztből...
2. elbb
2020. okt. 12. 12:44
Ezeknek a liszteknek sztem ez a sajátossága. Mivel amúgy rengeteg rost és fehérje, így nem is tud olyan száraz, levegős, könnyű bélzete lenni, mint a sima lisztes dolgoknak. Ha pontosan betartod az előírást, akkor ehető pékárut tudsz előállítani. De a belseje nedves marad. Frissen pl nem is javasolja a felvágást, csak mikor már teljesen kihűlt.
2020. okt. 12. 12:27

Sziasztok! Használja valaki a Szafi lisztkeverékeket? Tanácsot szeretnék kérni nekem nem nagyon sikerülnek a pékáruk ezekből a lisztekből pedig úgy csinálom ahogy a recept írja. A belseje nyers marad a külseje ha tovább sütöm kőkemény és nagyon nehéz tömör izűek is mind.

Egyszerűnek tűnnek a videókban de itthon nem lehet olyanra elkészíteni. Azt válaszolták rá hogy biztos a sütővel van baj, nem tudtam hogy új sütőt is kell hozzá venni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook