Szafi Reform lisztek vélemény? (beszélgetés)
Köszönöm szépen a hozzászólásokat:) Én nem fogyókúra miatt kezdtem el. Nagyon fúvódtam a tejes meg a bolti pékáruktól, megyek majd glutén és laktózvizsgálatra is. Régebben ettem pl. mandulalisztes sütit és azok nagyon finomak voltak. Szafiról meg jókat hallottam de szerintem is inkább biznisz az egész, sajna nem is nagyon lehet ezeket úgy elkészíteni mint ahogy ő elmutogatja a videóban. Tök más állagú lesz. A hajdinásból a palcsintatésztáját próbáltam az nekem se izlett de a reform palacsintakeverék az fini abba nincs hajdina.
Igazából zsömlét vagy kenyeret szerettem volna sütni ezekből a lisztekből de nem sok sikerrel és sajnos nekem elég tömények nehezek a gyomornak valamiért. Sok rost van benne vagy nem tudom, mondjuk sokáig nem éhes tőle az ember az biztos :D
Még valami: a gluten meg minden mentes ételek piaca milliárdos biznisz.
Rengetegen étkeznek divatból így. Pedig az internet tele van azzal, hogy mennyire káros így enni annak, akinek amúgy nem kellene.
Gondolom a fogyás miatt próbálta ki a fórum indító.
Ha valaki fogyni akar, felejtse el a sütikézèst. Pláne az ilyen ki-tudja-miből-van keverékekből.
Inkább hét végén egy szelet rendes cukrászdás süti. Az még finom is.
Köszönöm szépen, igen azt nem is vártam, hogy olyan lesz mint a fehér lisztből (bár azokat a zsömléket már nem is szeretem elég műízű és mindig fájt tőle a hasam is) Ezért is tértem át mentesebb életre és a Szafi lisztjeit próbáltam először. Néztem, hogy van még pár ilyenfajta lisztkeverék lehet hogy azok jobbak? (pl. éléskamra lisztek vagy nagyi)
A szafi lisztekbe milyen rost van hogy ennyire tömények? Nekem olyan nehéz lesz utána tőlük a gyomrom nem értem miért
A sütésben lehet valami hiba. A légkeverést ki kell kapcsolni és pontosan követni az előírt hőfokot és időt.
Az is fontos, hogy hagyni kell kihűlni, mert a rostok még magukba szívják a nedvességet sütés után is.
Nekem szoktak sikerülni, de ügye hiába mondjuk rá, hogy pizza tészta, azért az ízre sosem lesz olyan.
Nekem állagra, formára jók szoktak lenni, de az ízüket nem tudtam megszokni.
Sziasztok! Használja valaki a Szafi lisztkeverékeket? Tanácsot szeretnék kérni nekem nem nagyon sikerülnek a pékáruk ezekből a lisztekből pedig úgy csinálom ahogy a recept írja. A belseje nyers marad a külseje ha tovább sütöm kőkemény és nagyon nehéz tömör izűek is mind.
Egyszerűnek tűnnek a videókban de itthon nem lehet olyanra elkészíteni. Azt válaszolták rá hogy biztos a sütővel van baj, nem tudtam hogy új sütőt is kell hozzá venni.
További ajánlott fórumok:
- Kellett-e már szembesülnöd az egészségügyi reform súlyos következményeivel?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Mi a véleményetek Rubint Réka Alakreform dvd-jéről!
- Tönkölybúza és a belőle készült lisztek
- A Szoó Judit féle liszteket ti szeretitek?
- A Candida diéta alatt milyen lisztek fogyaszthatók?