Sütőben sült túrófánk recept
A Sütőben sült túrófánk hozzávalói:3 db tojás (közepes méretű)
3 ek cukor
1 csipet só
150 g tejföl
25 dkg tehéntúró
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 citromból nyert citromhéj
A Sütőben sült túrófánk elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját. A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük. A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. jan. 19. 12:34
A sütőben sült túrófánk elkészítési módja és hozzávalói.