Hogyan kell letakarítani a laptopról mindent és újrarakni az operációs rendszert is? (tudásbázis)
Okoska!
Kacsahercegnő leírása alapján a gép minden szívás nélkül szűz lett!
Akkor?
Az meg hogy hány partíció van, az az én dolgom.
Van gépem amin 5 van, de egy terrabyte-os gépről beszélek.
Ez egy laptop, amit Kacsahercegnőnek még egyszer köszönök!
Fogalmad sincs milyen helyzet miatt kellett a gépet szűzzé tenni.
Tudom, hogy kell rá oprendszer, nem egy gépem van, de szó sem volt arról hogy használatban lesz.
Miért kiabálsz mindig? Legalábbis én magamban mindig úgy olvasom, mert minden mondat végére felkiáltójelet teszel. :D
Amúgy ha mondjuk el akarod adni a laptopot, akkor tökre nem kell hogy bármi is megmaradjon, sőt, épp az a cél hogy minden eltűnjön.
Először azt tisztázzuk, hogy megvan -e a két partíció (például C: és D:) és a "biztonsági" partíción (D:) vannak -e a létfontosságú fájlok! Onnantól beszélgethetünk a rendszer visszaállításról, törléséről, újratelepítéséről, stb.
(Ha ez nincs, hatalmas szívás várható!)
A törlés, visszaállítás csak azokat a programokat, fájlokat, adatokat érinti, amik a rendszer-partíción (általában C: meghajtó) vannak! Ha két partíciód van és ebből a "biztonságin" (mondjuk D: meghajtó) vannak a fontosabb fájljaid, adataid, programjaid, azoknak semmi bajuk nem lesz!
Tehát, minimum két partíciónak kell lennie (például C: és D:)! Viszont igen gyakori esetben láttam, hogy csak egy rendszer-partíció van és azon van minden! Ennek annyi a veszélye, hogyha "gellert" kap a rendszer, akkor minden adat, fájl, program megy a levesbe! 🥶
Van egy rossz hírem! Operációs rendszer MINDIG kell, úgyhogy gyorsan szerezzél be valahonnan egyet!
Amúgy formatálni szokták a rendszer-partíciót (általában C: meghajtó, amin a Windows van) és erre rakják rá az újat!
Időközönként meg kell csinálni, ha nincs egy jó vírusirtód és nem tudod karban tartani a gépedet, mert annyi szemét lesz rajta, hogy megeszi a rendszert!
Nagyon hálás vagyok!
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
Itt találsz leírást hogy melyik beállítás mit csinál.
Nem lehet visszaállítani, bár valami számítógép mágus biztos vissza tudná, de egy random ember nem.
Nagyon-nagyon szépen köszönöm!
Ezzel a technikával az adatok nem visszaállíthatók, ugye?
Ez mindent töröl?
Jelszókat is?
Sziasztok!
Laptopot kellene szűzzé tenni, operációs rendszer lemez nélkül. Hogyan?
Segítség!
SOS!
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb operációs rendszer?
- Mini laptopról mik a tapasztalatok?
- Számítógép segítségre lenne szükségem!Xp operációs rendszerem van.
- Képtelen vagyok normálisan letakarítani az inox tűzhelyt, mit tegyek?
- Penészes fogsort mivel lehet letakarítani?
- Nem tudok angolul.Ha vennék egy operációs rendszert, és véletlenül szükségem lenne rá, én újra tudnám telepíteni a számítógépet?