Spenótos-mascarponés farfalle recept
A Spenótos-mascarponés farfalle hozzávalói:250 g spenót
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 tk vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
200 g mascarpone
200 ml főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
25 dkg farfalle
A Spenótos-mascarponés farfalle elkészítési módja:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük! Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-) A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni. Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul. Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 26. 19:11
A spenótos-mascarponés farfalle elkészítési módja és hozzávalói.