Kéthagymás csusza recept
A Kéthagymás csusza hozzávalói:50 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
1 közepes fej lilahagyma
3 db újhagyma
10 dkg sajt (reszelt)
5 dl tej
3 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Kéthagymás csusza elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze. A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre. A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz). Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 24. 19:05
A kéthagymás csusza elkészítési módja és hozzávalói.