SOS! Hogyan lehet kidugítani egy nagyon náthás 2 éves nóziját? (tudásbázis)
nem baj, azért köszi a hasznos tippeket!
Boldog Karácsonyt amúgy :)
Bocsi, most látom, hogy ez egy régebben indult topic:D
azóta már nyilván megoldódott a dolog.
Ha holnap is be lesz dugulva az orra és szoktál alkalmazni homeopátiás szereket, akkor érdemes a patikában beszerezni a Sambucus nigra 5CH-t, ebből 2 x 5 golyócskát (tehát reggel-este) pici vizben feloldassz (vagy ha elszopogatja, akkor had szopogassa).
Elég hamar hat, én mindig ezt használom a gyerkőcöknél.
Ha pedig az orrváladéka sárgássá válna, akkor Hydrastis canadensis 5CH 2 x 5 golyócska használata mellett a gyerekorvost kellene felkeresned.
Én is szoktam csinálni:
Sterimar vagy Nasivin orrspray (sós vizek), utána porszívóval orrszívás, majd Nasivin orrcsepp. A orrspray, porszívós megoldás cirka óránként, az orrcsepp csak naponta háromszor.
Nem fogja szeretni a gyerek, de nálunk eddig bevált:
egy nagy fej vöröshagymát össze kell vágni apróra, egy kisebb fokhagymát is hozzátehetsz. Egy bögrébe kell tenni, aminek a száját le tudod takarni a két kezeddel. Annyi nyílást hagysz, hogy éppen az orra beleférjen, és jó nagyot szippantani a bögréből. Aztán megrázod a hagymát, kicsit felkeveredjen. Megint szippantani kell. Ezt addig ismétlitek, amíg hat az illóolaj, vagy amíg szegényke bírja.
Minden folyni fog, a könnye, a nózija, brutális módon kitakarít, és fertőtleníti a felső légutakat.
Aztán a poharat célszerű kifőzni vagy máshogy fertőtleníteni.
A mentolossal óvatosan, mert befulladhat a gyerek tőle!
Sós vizes orrcsepp/spray, majd utána Nasivin vagy egyéb orrcsepp/spray.
a mentolosat mennyire bírja a gyerek?
azt hallottam, hogy az kevésbé jó, mert csíphet és az én Törpém nózikája nagyon piri már, pedig full óvatosan törlöm/szívom neki
Sziasztok!
Ki milyen módszert tudna ajánlani?
Sterimar, nasivin, nasic, baby luuf már megvolt...
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják a mensit júliusban azok jöjjenek!
- Akik nagyon nem várják, hogy megjöjjön áprilisban :-)
- Irtó náthás a kollégám, nagyon sajnálom, hogy így kell...
- Fülkürthurut esetén hogy lehet a fülünket kidugítani?
- A ti babátok is nagyon rosszul alszik éjszaka, ha beteg és náthás?
- Én is és párom is nagyon náthásak vagyunk. Szerintetek 4 hónapos pici lányunk elkapja a betegséget?