SOS!!! Ért valaki valamennyire a kémiához? (beszélgetés)
feltettem egy másik verziót is ide, hátha az olvashatóbb...
tök aranyosak vagytok, h próbáltok segíteni!!
ötletem van, eredményem nincs. A kettest próbálom csinálni. X egy alkohol, felirtam a nátriumos egyenletet. Ha X egyértékű alkohol egy nátriummal, fél mól hidrogént fejleszt. ebből kijön, hogy X moláris tömege 48g/mol. erre a képlet: CH2(OH)2
Csak, hogy ez a molekula két értékű alkohol. Szóval, fel kell irni az egyenletet úgy, hogy egy mol X egy mól hidrogént fejleszt. abból is kijön majd egy remélhetőleg már jó moláris tömeg egy kétértékű alkoholra. azt még nem csináltam meg, de ha nem érted, megprobálom. Y ról még nem tudom mi lehet.
EDTA= Etil diamin tetra acetát. A képlet már nem rémlik. Majd minden kozmetikumban benne van.
Sajnos nem látszik a feladat, megpróbálnám talán még megy.
nem nehezek ezek, én elméletileg meg tudom csinálni csak nem annyira látszik!
mikorra kell???????
További ajánlott fórumok:
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Ti hogy tanulnátok meg 4 nap alatt 10 tételt? (mindegyik 2 oldal és mindegyikből valamennyit tudok)
- Segítsetek!!! Hogyan tartsak ébren nappal egy 1hónapos babát valamennyi ideig, hogy azután éjjel aludjon? Minden éjjel virrasztunk.
- Kapnak valamennyi pénzt mostanában a közalkalmazottak?! + ban
- Passzív táppénzre is jár valamennyi pénz?
- Tud valaki Budapesten olyan munkahelyet ahol támogatják az utazást, legalább valamennyi %-át kifizetik a bérletemnek? Köszönöm.