Ti hogy tanulnátok meg 4 nap alatt 10 tételt? (mindegyik 2 oldal és mindegyikből valamennyit tudok) (tudásbázis)
10 tételt, 4 nap alatt???? Óvodába jársz?:)
Anyám, az egyetemen annak is örültem, ha fél napom maradt egy több száz oldalas könyvre, és közel 500 festmény memorizálására.
(..csak viccelek, nyilván nem mindegy mit tanulsz, és mennyire érted azt.)
Bőven elegendő az első nap, a többin pedig jól teszed, ha megfogadod a 20. bejegyzésben leírtakat, ahogyan egy lelkes egyetemistához illik!:) Hidd el, nem leszel mindig 20 éves, használd ki, nehogy később megbánd, amit elmulasztottál!
Különben én első körben mindig elolvasom a teljes anyagot, hogy meglegyen az alap, amire építkezem, majd azt próbálom megerősíteni apránként.
létezik az a tananyag, amit ha megdöglök sem tudok megtanulni.
a 8 méteres puska kifejezetten harcászat szigorlatra készült.
de hasonló felkészülés igényelt 1-1 olyan tantárgy a későbbiekben, aminek bmi köze volt a kémiához.
első nap megtanulod, utána 3 nap szabadidő.
a vizsga előtti estén kb egy órát még rászánsz és átolvasod.
de az a sejtésem, hogy annyi idő alatt, amit erre a fórumra szántál, már kb a felén túl is lennél, ha tanulással töltötted volna :D
legjobb puska. pénztérgépszalag 2 irányból feltekerve. 2 ujjal megkereshető rajta pillanatok alatt bármi :)
na jó... a 8 métert nem pillanatok alatt tart áttekerni, de nyilván a legkritikusabb részeket kell középre, egy helyre írni.
Attól függ milyen tantárgy. Informatika szakon 300 oldalt 2-3 nap alatt simán meg lehetett tanulni. Tény, hogy ez nagyjából érdekelt is.
Matek szakon 4-5 oldal volt a napi adag sok-sok néha logikátlan bizonyítással. Hiába voltam 4-es, 5-ös feladatmegoldásból, a tanulással megküzdöttem és már 3-asnak is örültem:)
Amit tudsz már azt írd le vázlatban,utána állj neki.
Én nem osztottam be annak idején úgy,h 1 nap mennyi legyen,hanem addig tanultam,míg el nem fáradtam,utána pihi,olvasás,tv,mozgás.
és mindenről vázlatot írtam,mait elolvastam,ha maradt időm,akkor a vázlatot tovább szűkítettem,és végül csak pár kulcsszó marad 1-1 tételhez,amiről minden eszedbe jut-vagy amiket nehéz megjegyezni.
Végszüksége esetén ezt a pár szót puskára is leírtam,
Pl: szuszpenziófiltráló epibentosz...
Én többször próbáltam ezt a módszert, hogy majd elolvasom és puskát írok... oda csak vázlatosan persze. az eredménye mindig nagyágyú lett még többszöri újraírásnál is.
rekordom egy több kint 8 méter hosszú puska :) de 3-4 méter szinte mindig volt. és minden vizsgán nálam volt a puska. sosem mentem anélkül vizsgázni. megnyugtató, ha van és ha kell, bmikor elő lehet venni :)
10 tételt 4 nap alatt?
Három nap bulizás után utolsó estén elővenném és átfutnám.
Épp vizsgaidőszakban vagyok és a vizsgák érik egymást és nincs időm előre tanulni. 1-1 kollokviumra 1-2 napom van és bizony 20-23 tétel is van 1-1 tantárgynál:S
Bele kell húzni.
Csak 10!?!?!?!? Csak 20 oldal????? Nemá!!!
1. nap: lustálkodás, fantabulihaverok
2. nap: pihenés, icipici fantabulihaverok
3. nap: előveszem a tételeket, megnézem az elsőt, majd elteszem, mert más fontos dolgom akadt
4. nap estéjén: megtanulom a 10 tételt.
Egyszerű, kipróbált és hatékony.
További ajánlott fórumok:
- Agresszív modorom miatt mindegyik pasi elhagy, hogy tudnék változtatni magamon?
- Az egészségkártyára bármilyen gyógyszert lehet vásárolni és mindegyik gyógyszertár elfogadja?
- Sziasztok! Amióta spirálom van ( 3 hónapja)szeretnék inkább betétet használni de borzasztóan viszketek mindegyiktől.Megoldás?köszi
- Akárhány pasival találkozom, mindegyik az exe után sóvárog. Miért?
- Ha az orvos felír gyógyszereket, de nem mindegyiket váltom ki, azt ő látja?
- Akinek laptopja van tudna segíteni? A külső meghajtók közül mindegyik USB-ről megy, vagy van amelyik külön áramforrásról?