S.O.S. Algásodik a víz a medencénkben.. :( (beszélgetés)
Ma már tényleg nem raknak bele sósavat vagy hypot, de régen igen.
Mi mindenképpen boltit veszünk, mert nem szeretem az erős vegyszereket, és kisgyerekünk is van.
Főleg a sósav,és hypo:DDDD
Megemlítettem a páromnak ezt a variációt-mire közölte,hogy akkor tuti nem lesz algás,de a medencéből sem marad semmi:DDDD
És hatásos is!
Aqualing Magyarországon vezető uszodatechnikában.
Fel is lehet őket hÍvni, nagyon segÍtőkészek.
Nekünk kettő éve sikerül laza könnyedtséggel a medence vizét tisztán tartani.Mi egy üveg hipót öntük bele és háztartási sósavat.Hétvégeken valamit még beleönt fél dl.talán algaölőt?
Hypó, sósav csak az elején kellett.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Nem volt még ekkora medencénk..így még zöldfülű vagyok :)
Folyamatosnak kell lenni a klóradagolásnak, különben így jársz. Nekünk egy kis adagolótartály úszkál benne, abban van a klórtabletta. Mikor bemegyünk a medencébe, kivesszük, mielőtt letakarjuk, újra belerakom.
Ne lyukacsos fóliát tegyél a tetejére, mert minden sz.r bele fog potyogni a levelektől a rovarokon át a bogyókig, ezt tapasztalatból mondom, azok pedig még inkább bomlasztják a vizet.
Szerintem csinálj most a klórsokk kezelést, a klórod utasítása szerint, járasd egész nap a vízforgatót, aztán hagyd egy napot ülepedni, utána kézi tisztítóval szépen fel lehet "porszívózni" az algát aljáról.
Én is így jártam a múlt hétvégére, a sok esős nap alatt nem használtuk a medencét, kifogyott a klór és beindultak az algák. Reggel adtam neki egy klórsokkot, estére már szép kék volt a víz.
Az algás víz tisztítása:
Ellenőrizze a vízforgatót, végezzen sokkoló kezelést. Állítsa be a víz pH-értékét, emelje a szabadklór-tartalmat 3-5 mg/l-re, adagoljon algaölőt és pelyhesítő szert. A falakon megtelepedett algát kefével lazítsa fel! 12-24 órán keresztül járassa a vízforgatót, utána állítsa le, és várjon 24 órát. A leülepedett algát porszívozza ki a medencéből. Az elpusztított alga nagyon nehezen szűrhető ki, ezért a kiszívott vizet ne vezesse vissza a medencébe. Szükség szerint sűrűn mossa a homokszűrőt. Ha az első kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt, ismételje meg.
Megelőzés:
Kéthetente egyszer, nagy meleg, sok eső, vagy gyakori medencehasználat esetén gyakrabban végezzen sokkoló klórozást. Ezzel megelőzhető az algásodás. Ezt az esti órákban végezze, ha aznap már nem használják a medencét. Ez az algaölő szerek használata mellett is szükséges.
Medencetakarók használata megkönnyíti a medence tisztántartását, csökkenti a vegyszerfelhasználást. Ha hosszabb időre magára hagyja a medencét, emelje a szabadklór szintet 3 mg/l-re, és használjon védőtakarót.
Egy medence rendszeres karbantartást és vegyszerezést igényel legalább heti egy alkalommal. A vízminőség romlását könnyebb megelőzni, mint egy elalgásodott medencét kitisztítani. Amennyiben betartja a fenti leírtakat, a medence vízét nem kell lecserélni, az mindig tiszta és szagtalan marad, és gondtalanul élvezheti használatát.
Készült az AQUALING kiadványa alapján.
Esetleg több algaölő, és folyamatos keringtetés még éjszaka is
nekünk ilyenkor kitisztül...
illetve mikor nyaralás után ilyen, akkor nem restelek belemászni és egy rongyyal leszedni a nyálkás részt, hamar átszűri utána a keringtető...
Várni kell vele és talán szépen letisztul.
ha pedig nem megy,sajnos le kell engedni a vizet (ellocsolod)és ujra felengeded, de akkor mindjárt bele teszed a vegyszereket.
Sziasztok!
Vettünk szombaton az obiban egy 366cm átmérőjű, és 91 cm magasságú medencét. .
Még szombaton felengedtük fúrott vízzel. . akkor még nem tettem bele semmiféle szert. .
Jött ez az esős idő, kb. 2 napig le volt takarva medence takaró ponyvával (lyukacsos).
Amikor kisütött a nap levettem róla, de akkorra már nyálkás(nem volt még zöld) volt az alja és a fala a medencének. .
Gyorsan tettem bele Oxichlor mini-ből 1 tasakkal, és Algastopból kb. 2 dl-t.
Szal az a lényeg, hogy nem kitisztult, hanem szépen bezöldült a víz. Hiába megy a szivattyú, ugyan olyan sárgás-zöld a víz. . .
Mi lehet a probléma?
További ajánlott fórumok:
- Megtámadták a hangyák a medencénket. Hogyan védekezhetünk ellenük?
- Segítség. Hogy találjam meg a medencénken, hogy hol a luk?:O)))
- Tuti módszert szeretnék, hogy tiszta legyen a zöld színű medencénk
- 305*76-os medencénk van. Hogy tudnám házilag karbantartani a vizet, ha fúrott kútból töltöm fel?
- Mi tehetnénk a medencénkben tanyázó csiborok ellen?
- A kerti, 3 gyűrűs felfújható medencénk kilyukadt, milyen ragasztóval tudnám megragasztani?