Megtámadták a hangyák a medencénket. Hogyan védekezhetünk ellenük? (tudásbázis)
Nem akarlak elkeseríteni, de ez csak átmeneti állapot. Ahol egyszer ezek a nyomorultak megjelennek, oda mindig visszatérnek. És terjeszkednek! Jól lehet harcolni ellenük, van, hogy évekig is békén hagyják az embert. De aztán ismét előjönnek. Elég egy leesett morzsa, s már vonulnak is. Úgyhogy mindig legyen otthon Raid (nekem ez vált be legjobban). S ha meglátsz csak egyet is, taposd el! Mert ő a felderítő. Nagyon szervezett a társadalmuk.
köszönöm mindenkinek a tanácsokat egyenlőre úgy néz ki megoldódott.
ha nem a saját szememmel látom,nem hiszem el hogy ilyen létezik.hangya volt,jól megnéztem.még mindig nem jöttek vissza.remélem igy is marad.
bizti hangyák??? nem valami ufók?
Szerintem mindent meg tettél az ügy érdekében remmélem sikerel jársz.
Ha van egy régi,és nem szeretem hajlakkod,fújd rájuk. Ők sem szeretik :)
vettem az állatosnál kampec nevü csotány és hangyairtot,más nem volt. a boltba matatoks és chemotox volt azt is. körbefújtam minddel a medencét és a betont is körülötte. szórtam körbe sütőport szódabikarbonát,kávézaccot.ecetet elfelejtettem. itthon meg elfogyott.most csend van és nyugalom.teljesen kiborultam,a kölkök élvezték, vízipisztollyal lövöldözték őket.
ja meg hát nem azonnal tűnnek ám el! a por rovarírtót, meg a szódabikarbónát is este szórtam ki, és reggelre semmi hangya azon a területen!
Sziasztok! Én is a Chemotox por rovarírtót használom! Másnapra teljesen eltünnek a hangyák! Egyedül a konyhába nem mertem használni, ott szódabikarbónát szórtam szét a hangyák útvonalán, attól is elmenekültek, csak előjöttek máshol, így vettem hangyacspdát. Jónak tűnik
Forró ecetes víz!!!! Vagy lehet kapni chemotox por alakú hangyairtó port. Azzal jók körbe szórni a medencét, és ezt a bolyba is beviszik. Vagy sima domestos. NEkem a konyhapultom a sláger, soha nem volt hangyánk a lakásban, most meg? Tiszta pulton mega fiokokban egyszer csak megjelentek. Pedig már nincs se egy morzsa se semmi a kornyéken sem. Nem értem...Igaz ezek a nagyon apro konyhai hangyék, ahogy én hivom őkeT :) De rühellem!!!
Nyomkövetős?Az mit tud?:-)
Raid Max csótány és hangyaírtó spray az tuti. Én a szárnyasokat is azzal irtom. Van "nyomkövetősben" is.
itt vagyok.feladtam.felszárad körülötte a föld és leszórom a sütőport,már föl a kávé a zacc miatt,megyek veszek amit molyka javasolt ja és lenyugszom köszi a tippeket majd jelentkezem.
Nálam nem vált be a sütőpor:-((
Nálunk a sütőpor semmit nem segített:((
A legrosszabb amit tehetsz, az a slagozás!
Spéci hangyairtó (kerül amibe kerül), jobb híján ecet, sütőpor. A VÍZ SEMMIKÉPP NEM JÓ ELLENÜK.
állatosnál lehet kapni neostomosan oldatot, azt kell 1 liter vízben feloldani, én azzal fújnám körbe, majd lemosnám. Emberre nincs veszélye, bolha, kullancs és hangya ellen tökéletes.
Szórj rájuk sütő port attól meg döglenek és még a bojba is be viszik.
Szia!Nekem meg szárnyashangyák lepték el a mosókonyhám ajtaját.Kis pörzsölővel leégettem őket,majd ecetes vízzel körbemostam az ajtókeretet...összesepertem a pusztultakat...ma Chematoxot fújok ki:-)Az ecetes víz(jó sok ecettel)sokat használt,már csak pár darab mászott tegnap este.A chematoxban azt mondják idegméreg van és a darazsak ellen is jó.Kipróbáljuk azt is..a gázóránál meg darázsfészek van:-/
Nehogy unatkozzon az ember:-DD
van lebetonozott placc direkt a madancének.
a medence ott van 3 hete kb. évek óta ott a helye ilyen még nem volt.létezik a só meg a hypo.
Füstölő!???
Értékelni fogják az apróságok...:)
Ha Anyud ideges, attól semmi se lesz jobb....
Tuti hangya bojra raktad a medencét.
csak levendula füstölőm van.Füstöljem körbe? de a füst fölfele szál!!!a mama idegbeteg
Na akkor ez: INVÁZIÓ!
Spielberget felhívnám, tuti siker lenne a film! ;)
Mióta van ott a medence?
eddig 1 flakon hangyaírót szórtam ki.és jönnek!!!!!!
Passz. :D
Én végig csepegtettem a küszöböket, ablak párkányokat, és azóta nem jönnek.
Próbáld meg végig csepegtetni a medence peremét, a maradékot meg tedd a vízbe... Vagy valami ilyesmi. :)
bocs a helyesírási hibákért,de a gyerek írja,én slagozok.
?????
Végy hangyairtót, csináld meg a tömegirtást, és nyugodj meg!
Amúgy meg nagy a szárazság, nekik csak a víz kell....
Fújj körbe a medence körül is!
A slagozástól nem pusztulnak el....
A zaccot meg gyűjtsd edénybe, kertbe is hasznos.
További ajánlott fórumok: