Tuti módszert szeretnék, hogy tiszta legyen a zöld színű medencénk (beszélgetős fórum)
Szia
Nem olvastam végig a hsz-et, gondolom többen leírták, hogy ők hogyan tartják tisztán a medencéjüket. Mi az idén állítottuk fel a puhafalú medencénket. Előtte elmentem egy uszodatechnikával foglalkozó céghez és 1 órás "kiképzést"kaptam. Két hónapja áll a medence, a vize kristálytiszta, ebből 2 hetet nem voltunk otthon, szinte mindig letakarva tartjuk, mert fák alatt van és a hárs nagyon sok levelet ledob egy nap, nem beszélve amikor virágzik. Péntekenként megmérem egy teszterrel, majd annak alapján adagolom a klórt, algamentesítőt, ph szabályozót, sót. Míg elutaztunk, addig a szomszédot kértem meg, hogy beleöntse az általam előkészített koktélokat. Amikor napos idő van és kifedve a medence akkor uszótárolóba beteszek két vagy három oxigéntablettát, gyermekbarát klórt.
Ha van kérdésed én szívesen megírom a konkrét hányadokat, nekünk 3m X 76 cm-es medencénk van!
Szia!
Köszönöm szépen a válaszokat.Szeretném megkérdezni,hogy ha 10 köbméteres a medence mennyi hypot vegyek bele nagyon zöld de nem szeretném leengedni.
És ha beleöntöttem akkor ugye folyamatosan keverjem a vizet.Még egy kérdés mikor lehet utána a vízbe menni?És van több gyerek a víz alatt imádnak lenni és mi van ha a szemükbe kerül a víz vagy véletlenül isznak belőle?Bocs,hogy ennyit kérdezek.Klórt mikor tegyek bele és mennyit ?Nem tablettám van.
dehogy! lúgos a víz, a savtól kiegyenlítődik, sima vizet kapsz ha megfelelő arányban öntöd hozzá!
19 hónapos fiam már tavaly nyáron is pancsolt a vízbe, semmi baja ;)
kúti víz van benne?
Én azt hallottam hogy a kút víz nem "bírja" ezeket a szereket.
de van itt több ilyen fórum nézz utána hátha ott vannak hozzá értők:)
Sziasztok!
Légyszi segítsetek mit,tegyek ,hogy ne zöld vizem legyen.
Letakarom ha jön a vihar és egész este le van fedve.
Betartom a Ph mínuszoló,klór és algaölő használatát.Forgatom de semmi változás.Hallottam már az ecet használatáról.Kipróbálta már valaki.10 köbös a medence mennyi kell esetleg bele ecetből.
Válaszokat előre is köszönöm.
Edina
További ajánlott fórumok:
- Milyen módszert alkalmaztatok, hogy a babátok fiú vagy lány legyen?
- Mit tegyek, hogy ragyogóan tiszták legyenek az ablakaim?
- Elmúlt 3 éves a fiam, és még nem szobatiszta. Még utólag sem jelez, nemhogy előre. Mit tehetek, hogy mielőbb szobatiszta legyen?
- Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot)
- Hogyan segítsek kislányomnak, hogy éjszaka is ágytiszta legyen?
- Mit tegyek, hogy a 3 és fél éves gyermekem szobatiszta legyen?