Hogyan segítsek kislányomnak, hogy éjszaka is ágytiszta legyen? (tudásbázis kérdés)
Van kifeezetten ezzel foglalkozó alapítvány a száraz éjjelek derűs nappalok. Érdemes lenne felhívnod.
Bár 5 éves korig nem foglalkoznak nagyon a bepisiléssel, ha nappalra szobatiszta. Már, persze, ha jól tudom. A vizeletfajsúly-vizsgálat semmiség, csak a vizeletet kell leadni, és más dolog nincs vele. Ne aggódj, próbálkozz.
Én nem ébreszteném a gyereket, de levenném a pelust, és gumilepedőt használnék. Este ne adj neki inni, és mérd le, hogy mennyit iszik egy nap. Szóval csak apróságokat tudok mondani.
Remélem megoldódik hamar a gond.
Az én lánykám 2 és fél éves, és most kezdem megpróbálni vele, hogy leszokjon az éjszakai pelusról. Nappal és a délutáni alvásnál már 2 éves kora óta nem kell, de éjszaka eddig kellett.
Két napja próbáltam először pelus nélkül altatni, és 2x ébresztettem fel éjjel, mind a 2x pisilt is, szerencsére reggel száraz volt minden, és nagyon büszke volt magára.
Mátébabám májusban volt 3 éves,ősz óta nappal szobatiszta,déli alvásnál sincs gond,az éjjeli úgy egy hónapja állt be,szinte egyik napról a másikra...egyszer csak nem pisilt be...
ha rajta volt a pelus soha nem szólt,nyugodt szívvel belepisilt,így levettük,éjjel ébresztem és viszem pisilni,bár egy ideje már szól és szaladunk...addig meg mostam és szellőztettem,mostam és szellőztettem.....stb
Nyolcéves volt az Unokaöcsi, amikor elvitte az anyukája egy alávásközpontba hasonló gondok miatt. Egyszerűen nem ébredt fel arra, hogy pisilnie kell, szervi baja nem volt, mint kiderült. Hosszú ideig pisi-naplót kellett vezetnie, este már egyáltalán nem ihatott és aztán meg is oldódott a dolog. Szerintem még korai aggodni ezen, de ha nem hagy nyugodni a dolog, vidd el orvoshoz.
Most 11 a kisfiú, és nem tudok problémáról.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?
- 14 hónapos kislányom mostanában 4óránként kel enni éjszaka...mit csináljak?
- 2, 5 éves kislányomat éjszaka nem győzöm takargatni- ti hogy oldjátok meg?
- 4 hónapos kislányom még mindig eszik éjszaka. Hogy tudnám erről leszoktatni?
- Kislányom nem alussza át az éjszakát