Mit tegyek, hogy a 3 és fél éves gyermekem szobatiszta legyen? (tudásbázis kérdés)
Az én kisfiam is elmúlt 3 és fél, mikor már nagyjából szobatiszta lett. Itthon.. De az óvodában csak jó három hónapra rá kezdtük el a pelenka nélküliséget. De alváshoz még most is kell.
Lehet, hogy a miénk egy helytelen módszer volt, de reggel, mikor felkelt egyből ültettem a bilire a TV előtt.... Megnézet egy mesét, s közben volt siker. Az elején kapott apró meglepit a klotyómanótól, s egy nagyobb ajándékot "ígért" neki, ha nagyobb dolog is sikerült. S persze a bilit is neki kellett kiválasztania (Verdás lett). Tudom, kicsit túl lett lihegve a dolog, s minden rosszat elkövettünk, de másként nem lehetett elérni, hogy ráüljön a bilire. Aztán a következő lépés a wc ülőke volt (kb 4 hónap után), ami persze Verdás volt... Most már 5 hónap alatt elértük, hogy nincs bili, csak szűkítő (ami már nem Verdás...), nincs TV sem hozzá. Szóval nagyjából a normális kerékvágásba jutottunk, igaz hosszú idő alatt, de sok türelemmel. Meg kell találni, hogy mi az, ami motiválhatja. Mi hiába magyaráztuk, hogy nagyfiú, meg hogy vissza fogják küldeni a bölcsibe, nem is zavarta.Szóval kitartás, s leleményesség!!
Köszönöm a válaszokat.
megprobáljuk a Wc - szűkítőt, és a bili könyvet.
Remélem sikerrel járunk.
Beszéld meg vele, hogy ő már nagy, és a nagyok bizony WC-be pisilnek, kakilnak. Igazából úgyis ő határoz. Ha ez vigasztal, a lányom is elmúlt három éves egy-két hónappal, mikor rászánta magát.
De addig közölte, hogy ő még kicsi, neki nem kell WC-be, mert nem akar és ennyi.:))
Egyébként én azzal győztem meg, hogy mire óvodába megy ősszel, már nem lehet pelusos, mert ott nem tűrik meg a pelenkát.
Egyébként mikor elhatározta, akkor egy hét alatt szobatiszta lett.
Kisfiam 3,5 éves és még nem szobatiszta.
Volt 1-2 alkalom amikor belepisilt a bilibe, de azóta hallani sem akar róla.
Próbáltam matrica, jutalom de nem jártam sikerrel.
Wc-t még nem próbáltuk.
További ajánlott fórumok:
- Dyslexia gyanús a gyermekem! Mit tegyek?
- El akarja venni a gyermekem, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a 15 hónaposs gyermekem még nem megy?
- Gyermekem visszatartja a kakit, mit tegyek? Van itt olyan anyuka, aki szintén ezzel küzd, vagy már túl van rajta?
- Mit tegyek, ha gyermekem nem eszi a húst?
- 27 hós gyermekem már majdnem teljesen szobatiszta volt, de ahogy megszületett a testvérke, még csak nem is szól, hogy "baleset" történt...