Sörtésztában sült mézes csirkemell recept
120 perc
A Sörtésztában sült mézes csirkemell hozzávalói:
1 kg csirkemellfilé
méz,
só
bors
Sörtésztához:
3 dl sör
3 egész tojás
só,liszt.
A Sörtésztában sült mézes csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét kockára vagdossuk,egy nagyobb tálba tesszük és ízlés szerint sózzuk borsozzuk,majd mézet csepegtetünk rá,ezt is ízlés szerint.Vagy két órára hűtőbe tesszük,közben egy párszor megforgatjuk a húst a tálban. A sörtésztát ugyanúgy készítjük mint a palacsinta tésztát,csak sörrel higítjuk,és sűrűre készítjük.(sörből lehet,hogy kevesebb,lehet hogy több kell,attól függ milyen a liszt) Majd a masszába mártogatjuk a húst, és forró olajban kisütjük. Minél tovább áll a mézes pácban a hús,annál omlósabb lesz.Ha valaki nem szereti a sör ízét,lehet tejjel is csinálni a masszát. Mindenféle körettel nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tnde, 2009. dec. 15. 09:11
A sörtésztában sült mézes csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.