Sonkatekercses, töltött tojásos hidegtál recept
A Sonkatekercses, töltött tojásos hidegtál hozzávalói:14 szelet gépsonka
7 db tojás
1 kis üveg ecetes torma
A besamelhez:
25 dkg vaj
1 l tej
25 dkg finom liszt
só
őrölt fehérbors
4 ek mustár
10 dkg vaj
A díszítéshez zöldségek:
paradicsom
póréhagyma
kígyó uborka
alma
olíva bogyó
A Sonkatekercses, töltött tojásos hidegtál elkészítési módja:
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel és 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük. Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük. A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. A tálra tehetünk valamilyen majonézes salátát is /francia saláta,majonézes burgonya,majonézes kukorica…stb/és ezekre mint egy talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. márc. 4. 17:19
A sonkatekercses, töltött tojásos hidegtál elkészítési módja és hozzávalói.