Sonkás töltött krumpli recept
A Sonkás töltött krumpli hozzávalói:4 nagy héjában főtt krumpli
15 dkg darált sonka
5 dkg reszelt sajt
Tejföl
Só,
bors,
fokhagymapor,
petrezselyem
Tetejére:
1,5 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
Só,
bors
A Sonkás töltött krumpli elkészítési módja:
A kihűlt, meghámozott krumpli közepét egy karalábévájóval vagy egy kiskanállal úgy szedem ki, hogy minél vékonyabb fala maradjon. Megsózom kívül, belül a krumplikat és egy kivajazott tálba teszem. A kiszedett közepét mikróban megmelegítem, mert úgy jobban össze lehet törni pépesre, hozzákeverem a fűszereket, a sonkát és annyi tejfölt, hogy jó krémes legyen a massza. Visszatöltöm a krumplikba és bevonom a tejföl, tojás, sajt, fűszerek keverékével. Teszek pár vajdarabkát a tetejére, és 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. szept. 16. 08:40
A sonkás töltött krumpli elkészítési módja és hozzávalói.