Nyárson sült csirkemell recept
A Nyárson sült csirkemell hozzávalói:80 dkg csirkemell,
12 vastag uborkakarika,
4 piros színu zöldpaprika,
10 dkg húsos szalonna,
1 késhegynyi ôrölt fehér bors,
2 ek olaj,
só
A Nyárson sült csirkemell elkészítési módja:
A kicsontozott és bőrétől megtisztított csirkemellet kb. 8x4 cm-es csíkokra vágjuk. A megmosott fiatal uborkát vastag karikákra, a szalonnát és zöldpaprikát kb. 4 x 4 cm-es szeletekre felvágjuk. Az alapanyagokat megsózzuk és felváltva, a csirkemell csíkokat kettéhajtva, nyársra húzzuk. A nyárs két végét uborkakarikával zárjuk. Körben megszórjuk fehér borssal és megkenjük kevés olajjal. Hamvadó parázs fölött szép színesre megsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. szept. 14. 07:48
A nyárson sült csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.