Sonkás kelt kalács recept
A Sonkás kelt kalács hozzávalói:Sonkás kelt kalács
Hozzávalók
85dkg liszt
0, 5 l tej
1 ek. cukor
1 ek. só
1 csomag szárítót élesztő
2 dl olaj
olvasztót margarin
tojás sárgája
sajt vagy sonka vagy más töltelék
A Sonkás kelt kalács elkészítési módja:
Fél liter tejet felmelegítesz 1 ek cukorral és beleteszel 1cs szárítót élesztőt . Ezt jól felfuttatod . Közben összekeversz 85dkg lisztet 1 ek sóval és ráöntöd a kovászt . Ha össze állt összeállt hozzá gyúrsz 2 dl olajat . Ha kész akkor 1 órán át hagyod kelleni. Utána 4 részre osztod 1 részt kerekre gyúrsz, melyet meg kensz olvasztott margarinnal és 12 cikkre felvágsz. Beleteszed a sajtot vagy a sonkát felgurítod , de csinálhatod fele arányba egyik fele sajtos másik sonkás . sütőpapira teszed és megkened tojássárgájával . ha kel meg szórod szezám maggal sajttal vagy ami meg teszi .
Gyorsan kész én dupla adagot szoktam csinálni és még idáig mindig egy szálig elfogy
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. okt. 18. 19:00
A sonkás kelt kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.