Segítsen valaki! Ételfüggő vagyok? (beszélgetős fórum)
Persze nemcsak súlyprobléma jöhet, hanem más is. Mert a meggondolatlan, mértéktelen táplálkozásból sokféle betegség eredhet.
Egyébként én is futok, és ugyanígy vagyok az evéssel, mint Te. :-)
Kezdj el evés helyett sportolni. Én mondjuk járok futni, előtte azért nem terhelem le a gyomrom, h bírjak futni, utána meg azért nem, mert nem kívánom.
De tény, h ameddig nem lesz olyan szintű súlyproblémád, h zavarjon, addig lehet le se fogsz tudni róla szokni.
Ezzel vitatkoznék. Sőt, vannak akik még többet esznek, miközben túlterheltek.
Meg kell találni az egyensúlyt. Én anya vagyok, dolgozom, suliba járok, háztartás, kert, és szakítok időt heti 5x sportra, ha kell, alvásból csípek el, és azóta nem zabálok. :-) De én is voltam függő! Képes voltam éjjel felkelni enni... :-( Volt hogy reggel azon gondolkoztam, mit faltam be félálomban, mert nem emlékeztem. De vége ennek a szörnyű időnek. :-)
Tehát a kajaválasztás (magas GI-s kaják) is okozhatja.
Ami nagyon jó segítség:
Ez egy félórás hanganyag, amit naponta meghallgatva teljesen ura tudsz lenni az evésednek. Nem hittem benne, de tényleg működik, ráadásul nagyon kellemes elfoglaltság, mindig szinte bealszok közben:-)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szerintem nincs ezzel gond h ilyen formában, evéssel kényezeteted magad.
Majd ha lesz kapcsolatod, jó munkád, gyermekeid, akkor úgysem lesz időd önmagad kényezetetni! :)
Figyelj oda, ne összevissza terheld a szervezeted, inkább nassolj műzlit, gyümölcsöket!
Gratulálok a fogyásodhoz! :)
A baj az, hogy "öregszem" és rajtam is egyre jobban meglátszódik ez az életmód.
Konkrétan tudtad, hogy mi a kiváltó ok?
Én sajnos nem találok rá okot, vagyis bármire rá tudnám fogni. De akkor meg mindig csak kifogásnak használnám fel mindenre.
angolul ezt úgy hívják, h binge-eating disorder
lehet utána nézni.
sajnálni nem kell, ha te is ebben vagy, akkor megérted, ha nem vagy benne, akkor meg kamu...
Szia!
Amikor kirándulni megyek, vagy mondjuk rokonokhoz látogatóba, akkor mindig az van bennem, hogy mikor mit fogok enni. Hétköznap semmi bajom sincs, mert a munkám miatt elég rendszeresen tudok enni, a baj a hétvégékkel van...
Igen, ez az ételfüggőség... Szinte biztos, hogy nem ok nélküli vagy betegség, vagy lelki eredetű oka van. Voltam így, én csokifüggő voltam. Még szerencse hogy nem hagytam magamra kúszni túl sokat, és időben észbe kaptam. A kiváltó ok megszűnt, rendbe jöttem (lelki eredetű volt).
Azóta életmódot váltottam, és a stresszt futással kezelem.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom terhes vagyok-e! Valaki segítsen.
- Ételfüggő vagyok.Ha nem eszek folyamatosan, rossz kedvem lesz!
- Felismerésem története - ételfüggő vagyok
- Mindig feladom a diétát! Ételfüggő vagyok?
- Sziasztok! Kérem, valaki segítsen. 6 hetes terhes vagyok, és rettenetesen fáj alul a bölcsességfog. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
- Segítsen valaki, fáj nyelni lázas vagyok és valami véreset köhögtem... Jah és persze nemrendel az orvosom, mit csináljak? =(