Sziasztok! Kérem, valaki segítsen. 6 hetes terhes vagyok, és rettenetesen fáj alul a bölcsességfog. Van valakinek ötlete, mit csináljak? (tudásbázis kérdés)
tudom :(
a doki mikor meghallotta hogy hova tartozom, már fogta a fejét, és a lelkemre kötötte, hogy véletlenül se hagyjam elvezetni magam...
jó mi?
Van egy fórum a pozitív teszten innen és túl
ott nagyon sok kismami van, ha gondolod gyere látogass el hozzánk, ha bármi kérdés van, nyugodtan keress meg, de ott is nyugodtan kérdezz, mindenki kedves és segítőkész :)
tudom, hogy ilyenkor annyi kérdés van mint égen a csillag :)
és jó megbeszélni a tapasztalatokat :)
az jó :)
nálam a védőnő meg a szakma alja....
ezt így kijelenteni nem lehet, de igen valószínű minden ok
ha vérzés van gondolkodás nélkül doki
ha barna akkor is, bár nekem is volt, semmit nem mondott rá a doki, csak hogy valami fertőzés
ja és az epret sok doki nem nagyon preferálja
és mindent nagyon nagyon alaposan megkell mosni
de ezek úgyis alap dolgok :)
bár nekem a gyümimosás nem, mert utálom a vizes ízét, én azt szeretem mikor leszedem a fáról és már ehetem is, de most inkább figyelek :D
nyugodtan szedhetik, sőt kifejezetten ajánlott
görcsökre( amik előfordulhatnak, nyugi csak nő a méh) kifejezetten adják
tehát napi egyet nyugodtan
lehet hogy a védőnő fog elküldeni, én rögtön kaptam a dokitől beutalókat
a banán is nagyon jót tesz
szorulásra (előfordulhat) levolac-ot lehet valamint rostdús ételeket, ha végképp gázos akkor glicerinkúpot gyógyszertárban vény nélkül lehet kapni, ezeket mind megkérdeztem a dokitól
puffadásra nagyon nincsen semmi, bár valamelyik reklámozott drazsét kismamák szedhetik
ruhatárra figyelj hogy a hasad semmi se nyomja
hirtelen ezek jutnak fejembe :)
a magnéról nem kell kikérni orvos véleményét? kismamák is szedhetik?
tudod, mi a fura még, vizelet, és vérvizsgálatra se küldtek el.
az jó :)
elevit mellé magnét is nyomass :)
jobb ha hozzászoksz, lesz még ennél több idő is két uh közt :)
12 h 2 napos leszünk, mikorra megyek majd uh-ra, a védőnő az sztk-ban van, a doki meg a kórházban, még nem tudjuk fogadjunk e. Elevitet szdek, mást nem.
Kímélem magam. próbálok vtamindúsan enni. de egy örökké valóság a köv uh.
nem csinál a védőnő ilyesmit
a 18. héttől van szívhang nála
utánra? ez furi, mert a 12 héten kéne megejteni a tarkóredő vizsgálatot ahová legtöbb helyen bekell jelentkezni, de majd faggasd ki a védőnődet
szóval akkor nem lesz fogadott doki?
kórház? ott van nálatok a normál sztk-s szűrés?
addig is, terhesvitamint szedsz? vegyél még hozzá MagneB6-ot. napi min 1-et szedjél belőle.
Hasgyakorlatokat nem szabad csinálni, nehogy megemeld magad
valamint egyél sok gyümit :)
hát a védőnőhöz 2 hét múlva megyek. ő csinál uh-t, vagy legalább mutat szívhangot?
a kórházba vissza a betöltött 12.hét utánra hívtak.
Kb 6 hét körül van már szívhang, és ahogy írtad hüvelyin (mert ott közelebb van) ami a furi hogy nem váltott át hüvelyire, akár sztk-s akár magán.
én 6+5 naposan voltam, és hallani nem hallottam semmit (nem is kapcsolta be) de láttam hüvelyin hogy dobog a szíve :)
mikor kell legközelebb menned?
Akkor ha nem bánod, kérdeznék még tőled. Múlt héten voltam uh-on akkor voltam 5h2n-os, hasi uh-t csináltak csak, ott 9mm-es volt a petezsák. de még nem volt szívhang. azt hiszem még korai is lett volna. nem? viszont egy barinőm 16 hetes, ő is 6 hetesen volt uh-on, de neki volt szívhang, igaz, hasin nem, csak hüvelyin. megijesztett. szerinted?
neki azért csináltak hüvelyit, mert magándokinál volt, én kórházban.
köszi, tehát nyugi
ez végig fontos lesz! :)
:D
akkor megkönnyebbültem. köszönöm és szintén gratula a babához. Neked is és mindenkinek
ezen ugyan ne aggódj :)
én most vagyok 12 hetes, és nem voltam rosszul, egyáltalán, semmi sem utalt a babára
mostanában van öklendezés néha, de semmi extra, tehát nyugi
nem mindenki van rosszul, és örülj neki hogy te sem
de még ne örülj korán mert addig hívogatod amíg előjön
Szia!
Szerintem mindenképp menj el fogorvoshoz.A terhességem alatt nekem is fájt egy fogam amire homeopátiás gyógyszert szedtem, 2 hónapig kinlódtam vele aztán végül kihúzta a dokim,mert már teljesen begyulladt.
a munkahelyeden azt teheted meg hogy hideg vizet iszol és "odarakod" egy ideig, hátha kicsit enyhül
De szerintem ne várj 3 hétig, valamitől fájni kezdett
a fájdalom csak fölös stressz