Segítség apa lettem! (beszélgetés)
A debil már nem szakkifejezés, ha ezt a szakmában használnád, azonnal kirúgnának. A hülye is orvosi diagnózis volt, amikor megnyílt az első ilyen sérültekkel foglalkozó intézmény Magyaroszrágon, és azóta bizony perelni lehet érte, ha valaki lehülyéz. Hasonló a debil is, még nem becsületsértés, de halad felé, hogy azzá váljon.
Elismerem, hogy vannak agresszív értelmi fogyatékkal élők, de vannak ilyen beállítottságúak az úgynevezett épek között is. Nem szabad általánosítani.
Én nem közöttük dolgoztam 8 órába, hanem közöttük éltem 24-be. Kicsit más.
És olyan társaságba nem akarom vinni, ahol csak az agresszivítás van és a tudatlanság, nemtörődömség.
Ha közöttük dolgozol, akkor tudnod kellene, hogy a debil szakkifejezés. Hogy másképp fogalmazzam meg. Írjam köröl?
Én csak konkrét vagyok.
Nagyon durva dolgokat irsz, remélem , tudatlanságból. A debil kifejezés értelmi fogyatékkal élőkre igen primitív és bántó. Az, hogy a nevelőanya nem az optimális körülmények között neveli őket még nem ok arra, hogy ilyen módon írj róluk. Az értelmi fogyatékosság nem terjed cseppfertőzéssel , tehát semmi baja nem lenne a kislányodnak, ha néha ott töltene egy kis időt, természetesen szülői felügyelet és figyelem mellett. Ami érheti, az max. hogy nem lesz olyan előítéletes, mint az édesanyja.
Még egy dolgot ajánlanék a figyelmedbe: értelmi fogyatékkal között dolgozom és tudom, hogy milyen magas arányban vannak azok, akik épnek születnek. Nehogy azt hidd, hogy te vagy a kislányod védve vagytok ez ellen. Nem riogatni akarlak, csak gondolj bele kikről hogyan nyilatkozol.
Túl vagyunk a fürcsin. Apa nagy nehezen felöltöztette a lányát. Persze a legkisebb ruhát adtam oda neki, had szokja.
Viszont szombaton kb délig dolgozni fog.
Utána meg megyünk motoros bemutatóra az egyik szupermarket parkolójába. De nem is baj, mert a pici előtt motoroztam és legalább találkozok az ismerőseimmel, amíg apa babázik.
Mi 8-kor fürdünk. Most apát várjuk mert meg kell néznie egy cserépkályhát. Maszekba azokat építi hétvégente elég jó pénzért. Hét közben meg az irodában van.
Már Liza baba kezd nyűgős lenni, de még jól bírja a várakozást.
Nem hátt ... Sőt még én vagyok a szemét hgy engem úgy neveltek hogy főzzek mossak takarítsak oldjam meg a gondjaimat magam ne terheljek vele mást és mindenkihez legyek kedves és előzékeny és ha megbántanak vágjak hozzá jópofát:)
De tudod van a mondás : Úgy jó az anyós ha porhanyós:DDDDD
Uhh. Akkor ott sem jobb a helyzet. Nekem itthon csak takarítanom, mosogatnom, mosnom, vasalnom kell. A főzés a párom dolga. Imád főzni. Én is tudok 13 éve, de ha annyira ragaszkodik hozzá...
Na a kicsi lányom ébredezik. Adok neki hamit, mesélek neki és jövök vissza.
Tudjuk jól, de egyenlőre itt van a legjobb helyünk.
Főleg, hogy a párom apukájának nője egy hárpia. Mindenkitől eltiltotta a párját. A lányunkat is várta, hogy mikor lesz meg a kis unokája. Most meg rá sem nézhet a gyerekre, nem is köszönhet nekem... Szülinapjára egy papucsot kapott tőlünk. Névnapjára meg egy mamuszt. Remélem veszi a lapot. Most ott tartunk, hogy mind a 3 gyereke, megutálta őket és a környezetük is. A lagzinkba sem lesz meghívva, ha eljutunk odáig. A párom részéről nem lesz örömapa, örömanya meg azért nem, mert sajna 15 éve meghalt az édesanyja.
Szóval mi minél messzebb szeretnénk menni.
Mi nem szeretnénk ilyen sokat várni. Szeretnék visszamenni a bankba dolgozni vagy a biztosítóhoz. Jobb lenne, ha 2 helyen lennék, mint ezelőtt. 4 év múlva szeretnék ismét szülni.
Eddig úgy voltam vele, hogy 1 gyerek kell és annak megadni mindent, de mivel így hozta a sors... lesz még 1.
Háza van a páromnak. Igaz csak a fele az övé, de Kaposváron 1 udvarba van 2 ház. Az elsőbe a párom apja és az ő élettársa lakik, akikkel nem vagyunk jóba. El szeretnénk adni és így marad kb 10 millió, hogy vegyünk valami zártkertit. Nekem meg ott van a Balatontól 25 km-re egy ház, amiben a szüleim laknak. Szóval van hol lennünk, de legjobb külön mindenkitől.
Köszönöm szépen... Rám ink csak természetre van...
Hát és akivel a képen van nem az édes apja hanem a nevelő és nézd meg milyen kis boldog és kiegyensúlyozott de azért 3éves koráig nagyon nehéz volt vele. Nehezen viselte a változásokat, De az ovi hatalmas segítség volt és sztem ott tombolta ki igazán a felgyülemlett feszültséget magából
Na igen. De azt tudom, hogy semmi pénzért nem fogadnám vissza őt. Boldog párkapcsolatban élünk.
Igaz nem ismerjük egymást, mert állapotosan más egy nő. Nemi életet sem éltünk. Szóval vár ránk a nagy felfedezés. Biztos fura lesz majd pár dolog így, de a nehezén már túl van velem.