Lisztérzékeny lettem... (beszélgetés)
Nekem évek óta, rosszabbodó tünetekkel egyre csökkent a menstruáció mennyisége (maszatoltam...), a menstruációs görcsök pedig egyre erősebbek lettek, csak 2-3 napi cataflam szedéssel bírtam ki.
Egy cikluson vagyok túl, gluténmentes diétával, de feltűnt, hogy megnőtt a menstruáció mennyisége, és 1 db fájdalomcsillapítót sem kellett beszednem. Okozhat hormonzavart, PCOS-t (nekem az van) a gluténérzékenység/allergia kinek-mi van, ezt olvastam.
Sziasztok, történetem a következő: Évek óta szenvedek különböző emésztőrendszeri panaszokkal (rendszere hasmenés, amihez már hozzászoktam, görcsök stb.). Július 1-én volt nőgyógyászati ultrahangon, mert azt hittem, hogy a hasgörcsöket nőgyógyászati probléma okozza, mostanában nagyon felerősödtek a görcsök. Azt hittem, hogy az egészségtelen ételek,gyógyszer mellékhatásai ezek a tünetek, szakorvosok is erről erősítettek meg.
Durva, hogy még a saját testemet sem ismertem, ez az én felelősségem... 1 hónapja megszűnt minden tünetem, illetve csak egyszer jött elő, amikor Norbi U1 tésztát ettem.
A lényeg: GLUTÉNérzékeny vagyok! :(, erre pedig véletlenül jöttem rá, mert feltűnt, hogy nincs semmi bajom amióta magam sütöm Szafi lisztekből a pékárut, csak azt eszem, amit főzök. Illetve 1 x jött elő rosszullét, tésztaevés után, akkor bizonyosodtam meg, hogy tényleg ez a bajom. Norbi U1 lisztek tartalmaznak búzát, glutént, csak kisebb szénhidráttartalommal.
Napok óta bújom a gluténérzékenység/allergia szakirodalmat, a kezelése a glutén kiiktatása. Gluténérzékenység okozhat, hormonzavart,inzulinrezisztenciát, PCOS-t, laktózérzékenységet és egyéb dolgokat, le sem írom, olyan durvák. Szerencsére a laktózérzékenység még nem jelent meg, ha rajtam múlik nem is fog.
Jártam gasztroenterológushoz több éve, igaz, hogy nem csináltam végig a kivizsgálást (elutasítottam a gyomortükrözést), lehet, hogyha engedem, már évek óta megszűntek volna a szenvedéseim, mert kiderül a probléma. MEA CULPA.
Sziasztok!
Lassan olvasgatom a fórumot, de biztos ami biztos inkább felteszem a kérdéseim :) Az iránt érdeklődnék, hogy valakinek esetlen volt menzesz kimaradása lisztérzékenységgel? És nekem még az a gondom, hogy a jobb bordám alatt fáj a hasam. Kb. állandóan, de ha tornázok, futok, mozgok, akkor még jobban :/ Ezek lehetnek a liszttől?
Előre is köszi :)
én elkezdtem a GM diétát és csak éhesebb vagyok tőle...ez mikor múlik el?:-( lassan minden nap sütöm a fél kg-os kenyeret e állandóan tudnék enni valamit!!
ez állítólag a gyógyulás jele
Nekem két lányomról derült ki - felnőtt korukban -, hogy lisztérzékenyek. Se nem fogytak, se nem híztak. Azóta sem. Igaz, hogy Nutridinket is isznak :)
(Én viszont fogytam a gluténmentes kajától!, hál'Istennek!)
Sziasztok!
Mindenkinek BUÉK!!!!!!!!!
Sziasztok!
Most lett kész a linzer sütim.Ízre finom,csak a tésztája száraz lett.Evés után inni kell rá.Megkentem lekvárral is.Mit kéne többet tennem a tésztába,hogy ne legyen száraz?/Több vaj,tejfől/vagy mi?Üdv:Évi
Szia!
A bejgli nem lett kemény, de puha sem. Olyan mint a búzás. A lisztek különböző képp viselkednek, én másból készítem a galuskát, másból a kenyeret és az apró sütiket is. Most meglepetés ért, mert többfajta lisztet kevertem össze az édes apró sütihez, és nyújtottam vagy kb. 3-4 milliméteresre. Ennek ellenére megkelt vagy másfél centisre, nem tudtam megtölteni. De igy is jó lett.
Ha kéred a bejgli receptjét szivesen elküldöm.
Most lettem kész a bejglikkel :) Az egyik tökéletes lett, a másik kicsit megrepedezett, de azért szeletelhető lesz. :)
Holnap apró sütiket sütök. Szezám magosat és valami édeset. Még nem tudom, hogy milyet.
További ajánlott fórumok:
- Ez lisztérzékenység lehet?
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- A lisztérzékenységről szeretnék mindent tudni. Tud valaki ebben segíteni?
- Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete?
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Segítség! Mik a lisztérzékenység tünetei?