Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete? (tudásbázis kérdés)
Szia olvasva a jegyzetedet azt gondolom,hogy vastagbél probléma van, lehet, hogy colitis vagy egyéb hasonló. Ezzel sürgősen szakorvoshoz kell fordulni, gasztros orvoshoz.A lisztérzékenység divatos manapság de a tünetek alapján lehet más is.
Nem érdemes otthon kísérletezni,mert súlyossá válhat, de addig is amíg nem kerültök szakorvoshoz nézz utána a colitis diétának és alkalmazni kell. Tej mentesség,nyers zöldség- gyümölcs kerülés, zsíros ,rostos ételek elhagyása stb.A hasmenésre jó a rizs, krumpli, tök ...
Sajnálom, gondolom jobb lenne tudni, mivel álltok szemben! A kontroll csík az kijött?
Van másra gyanú? Fáj is valahol? Annyi minden lehet... Széklettenyésztés volt neki? Vírus, baktérium, egysejtű parazita és toxinok vizsgálata...
A kisfiamnak többféle gasztrós problémája van-volt már, és valami még mindig nem kerek nála sem... Elég sok vizsgálatunk volt már eddig nekünk is.
Meg azok a dolgok is lehetnek Anyukádnak, amiket a CT, vagy a tükrözés tudna kimutatni... Ezekben nem vagyok járatos...
Esetleg tüneti kezelésre kaptatok valamit? Nekünk a hasmenést jól szokta enyhíteni a Lactiv probiotikium, és a Smecta por. Kiváltó októl függetlenül...
A CT nem mutatja ki a vékonybél egy szakaszában lévő bélboholy pusztulást. A CT más betegségeket viszont kizárhat.
A lisztérzékenységet a vékonybél egy szakaszából vett bélboholy szövettani vizsgálatával állapítják meg. Ha nagyon lepusztult a bélboholy akkor nagy valószínűséggel LÉ.! Ehhez kell még a vérvétel ami a vérben lévő ellenanyagot mutatja ki a gluténra.
Sziasztok!
A Biocard teszt megbizható, DE az első vizsgálatra NEM való!!!! Ha valaki IGA hiányos, akkor hibásan negatív eredményt ad!!! Ezért javasolt az első vizsgálatra mindenképpen olyan helyre menni ahol értenek is az eredmények leolvasásához!De viszont remekül használható a diéta betartásának helyességére.
Lehet egyébként édesanyád akár glutén allergiás is vagy nem specifikusan gluténérzékeny. Mivel azonban tünetei vannak és az eredmény nincs meg mindenképpen induljatok más irányba is hogy ne vesztegessetek sok időt! Ha végképp nem bírod a várakozást akkor a Heim Pált keressétek fel. Ott sem egyik napról a másikra készül el az eredmény, de talán tudnak valami használhatót tanácsolni.
Egyébként a vérvétel mindig a tükrözéssel együtt ad megbizható eredményt. Ez a protokoll is! Nem tudom, hogy mennyi idős az édesanyád, de ha csak ez a protokoll megvan akkor kaphat adókedvezményt. Diétázni addig semmiképpen ne diétázzon mig nincs felállítva az eredmény, mert lehet, hogy újabb vérvétel kell majd. Egyébként nemcsak lisztérzékeny lehet, de szóba jöhet az egyéb betegségek közül a Chron is! Szóval mindenképpen előbb a pontos diagnózis csak aztán a kezelés.Ne várakozzatok, mindenképpen induljatok több irányba!!! Jobbulást!
Szia marlenka!
Nálunk 4 ével ezelőtt ugyanez volt a helyzet. Sose jött meg az eredmény!
Kb egy hónapja csináltam meg a Biocard tesztet, és nekem pozitív lett. Úgy tudom, nem nagyon adhat fals pozitív eredményt. Úgyhogy most full gluténmentesen vagyok és kb 6-szor jobban, mint eddig. Anyukádnak is érdemes lenne ezt megcsinálni szerintem. Írj nyugodtan privibe is ha kérdésed van! Üdv: biológus
Heim Pálba több, mint 2 hónap. Ha nagyon aggódsz, vegyél otthoni gyorstesztet, neve: Biocard. Keress rá, több helyen árulják. Nekünk ez is jól mutatta, hogy negatív.
Laktóz érzékenységre nézték? Ha nem, próbáljátok pár napra elhagyni a tejterméket. Gyorsan jobban kell, hogy legyen, ha ez a gond, és elég gyakori. Vehetsz neki laktáz tablettát, vagy kapszulát, és tejtermék előtt beadod, ha ez a gond, el kell múlni a tüneteknek.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- Hogyan készüljek, mire számíthatok egy nőgyógyászati vizsgálat során? (várandósság megállapítása, általános vizsgálat)
- Egészségügyi intézetek látják a máshol készült leleteimet?
- Valaki megmondaná, hogy a nyáregyházi Jósa András kórház nőgyógyaszát készült vizsgálat eredménye mennyi idő és hol vehető át a lelet?