Segítenétek matekkal kapcsolatos kérdésben? :)) (tudásbázis kérdés)
Törtet törttel úgy adunk össze, hogy közös nevezőre hozzuk, ezt vagy egyszerűsítéssel vagy felszorzással érhetjük el. Ez ebben az esetben egyszerűsítéssel:
22/55 = 2/5 (11-el kell osztani) 14/35=2/5 (7-el kell osztani 2/5+2/5=4/5
felszorzással:22/55=770/1925 (35-el kell szorozni) 14/35=770/1925 (55-el kell szorozni), összeadva: 1540/1925 ez egyszerűsítve szintén 4/5.
Géniusz:)
Ön dicsérő:)
Ha én vagyok az öndicsérő és egyebek, akkor félre értettél:)
Vicceskedek főleg, de ha nem lehet...
És lehet tényleg nem lehet. A matek egy nagyon komoly dolog, szigorú szabályokkal. Vegyük komolyan, mert úgy sokkal nehezebb.
Ez a legnagyobb baj. Ezért kell a szülőknek fórumot inditani egy-egy matek feladat miatt.
Ebben csak az a rossz, hogy az ember nem tudja eldönteni kinek a megoldása a jó. Ugyan ott fog tartani, ahol elkezdte. Tehát majd holnap a tanár eldönti, hogy jó e...
Lehet:)))
Én szeretek mindent máshogy csinálni, mint kellene:)
Bumm bele, de legtöbbször jó a vége:)
Főleg matekban:)
Azt hiszem az egyetlen voltam, akinek a matek tanárunk elnézte, hogy hol csak a végeredményt irtam le, hol csak levezettem saját elképzelésem szerint a példákat:)
:))))
De a 14-es nekem gáz. Első olvasásra az jutott eszembe: mi vaaaaaaaan?!? Kicsit az elbaltázott matematika oktatásunkra emlékeztet. - Nem azt kritizálom, aki írta, ne értsétek félre.
Annyit nem ér az egész, hogy ennyit beszéljünk róla de:
Amikor az ember azzal kezd, hogy egyszerűsit, akkor azt már rutinból teszi, nem is kell átgondolnia, benne van a kezében, vagy az agyában?:)
De a másik megoldás azért tetszik, mert munkásnak tűnik, ha nem is gondolkodott sokat, akkor is többet irt:)
Ha az egyszerűsitést nézzük, akkor ilyen szemszögből a legjobb megoldás a 6-os és a 23-as válasz volt, bár az gyanus, hogy a 23-as ugyanazt irta, mint 6-os, igy lehet puskázta 6-osról:)))
Jöhet:)
Mi lesz jobb tőle?
További ajánlott fórumok:
- Közgyóggyal kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Fundamenta - kiutalással kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Samsung telefonnal kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Tandíjjal kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Táppénzzel kapcsolatos kérdésben segítenétek?