Savoyarde borjúszelet recept
A Savoyarde borjúszelet hozzávalói:2 evőkanál vaj,
megtisztított borjúszeletek,
fél pohár száraz vermut,
gépsonka szeletek (ahány hús),
besamelmártás,
reszelt sajt,
só,
bors,
pirospaprika.
A Savoyarde borjúszelet elkészítési módja:
A vajat nagy serpenyõben, közepes lángon megolvasztjuk. Beletesszük a hússzeleteket, és 4-5 percig sütjük. Megforditjuk, fűszerezzük, és vastagságától függően 4-5 percig sütjük. A kisült szeleteket áttesszük sütőedénybe. A serpenyőbe töltjük a vermutot, és 1 percen át nagy lángon főzzük, majd ráöntjük a húsra. Mindegyik borjúszeletre egy-egy sonkaszeletet helyezünk, leöntjük a besamellel, meghintjük reszelt sajttal. Ezután fűszerezzük, és megszórjuk pirospaprikával. 3-5 percig sütjük a sütőben, míg a sajt meg nem olvad, és tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 2. 09:25
A savoyarde borjúszelet elkészítési módja és hozzávalói.