Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú lencseleves recept

Savanyú lencseleves recept

A Savanyú lencseleves hozzávalói:
20 dkg lencse
5 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 szál zellerzöld
20 dkg vegyes zöldség
1 db kis póréhagyma
20 dkg burgonya
2 dl tejföl
2 pár füstölt virsli
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
3 db szegfűszeg
1 ek.liszt
citromlé
só,bors


A Savanyú lencseleves elkészítési módja:
Az apróra kockázott szalonnát megpirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, zellerzöldet,a karikázott zöldségeket, és a karikára vágott póréhagymát.Kb 2 percig erős lángon pirítjuk. Hozzáadjuk az előző este beáztatott és most leszűrt lencsét, a babérlevelet, és ha van teatojásunk, abba zárva kb.10 szem borsot és a szegfűszeget. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk és fedő alatt,lassú forrással főzzük.Félidőben beletesszük a kis kockákra vágott burgonyát, majd az egészet puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a tejfölben, és a levessel összeforraljuk. Végül belefőzzük a darabokra vágott virslit,és citromlével ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú lencseleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook