Sárgabarackos gombóc (vegan) recept
A Sárgabarackos gombóc (vegan) hozzávalói:700 g sárga burgonya
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
kb. 40 g kókuszzsír vagy növényi margarin
10-15 db pici, érett sárgabarack
só
fahéj
nádcukor
tönkölymorzsa
olaj
A Sárgabarackos gombóc (vegan) elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (inkább keményebb legyen a tészta), és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a félbevágott, kimagozott barackokat, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljöttek a víz tetejére, még 4-5 percig főzzük. Olajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, és megszórjuk fahéjas nádcukorral.
Ebből a mennyiségből 15-20 db kis gombóc készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 7. 13:14
A sárgabarackos gombóc (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.