Török rizs (vegan) recept
A Török rizs (vegan) hozzávalói:300 g (1.5 csésze) bulgur
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom
540 ml (2.25 csésze) zöldségalaplé vagy víz
0.5 tk. só
1 csipet bors
A Török rizs (vegan) elkészítési módja:
Vágjuk apróra a hagymát, zöldpaprikát, és a paradicsomot. (A paradicsom héját le lehet húzni, ha valakit zavar az ételben.) Olajon kezdjük el pirítani a hagymát, kis idő múlva adjuk hozzá a zöldpaprikát, ezután a paradicsomot, és végül a passzírozott paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot. Alaposan összeforgatjuk, majd hozzátesszük a bulgurt, és pár percig pirítjuk az egészet. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, fedőt teszünk rá, és nagyon lassan főzzük 10 percig. Ha elkészült, érdemes még 10 percet pihentetni.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 4. 22:52
A török rizs (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.