SAKK imádóként dámajátékozni vajon van értelme? (tudásbázis)
Rájöttem, hogy lecsillapít 1 -1 nehezebb sakk után, plusz a kombinációkat is jobban észre veszem, azt is meg tanultam a dámajátékból, hogy a legutolsó kicsi gyalogot is védeni kell mert telj hatalmú vezér lesz, továbbá mióta dámázok is, okosabban sakkozok fedezem a bábuimat nem török előre ész nélkül, csak a harc miatt, továbbá a dámát pörgősebbnek vélem több az ütés benne és már ettől is nyugodtabban sakkozom.
Szerintetek a dámát van értelme "keverni" a sakk-al? (tehát pl 1szer azt játszom, majs a másikat)
dámát jobban átlátom, ott jobban tudom mit miért teszek, és ezt is ebből a játékból tanultam meg még rég, hogy minden lépés előtt végig kell gondolni, hogy mit miért lépsz és mi lehet belőle.
Ezt ugye minden sakk oktató elmondja már a tanulás elején . :) Tudni kell mit miért csinálunk.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szólánc! Az utolsó szó utolsó betűjével írj egy értelmes szót!
- Vajon van értelme szólni vagy hagyjam?
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Vajon van értelme hétvégén (péntek/szombat) tesztelni?
- Vajon lenne értelme mostanság grafikusnak tanulni?