Sajtroló recept

A Sajtroló hozzávalói:
1 csomag leveles tészta
kenéshez egy tojás
díszítéshez reszelt sajt

krémhez
0,5 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg reszelt sajtkeverék pl. füstölt sajt, edami
10 dkg vaj
1 tömlős sajt vagy 10 dkg mascarpone
só, bors


A Sajtroló elkészítési módja:
A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetéssel felforraljuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Ha besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajtot, s addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Hagyjuk hűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, és a tömlős sajttal/mascarponéval együtt a főzött krémhez adjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra; 1 cm széles, 12 egyenlő hússzú csíkra vágjuk, és formára tekerjük. (Pl. fakanálnyélre). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd forrón, enyhe csavaró mozdulatokkal lehúzzuk a nyélről. Ha kihűlt, habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, végeit reszelt sajtba nyomjuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtroló elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook