Sajtos vegyes zöldség recept
A Sajtos vegyes zöldség hozzávalói:50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej
só
ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt
A Sajtos vegyes zöldség elkészítési módja:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy 25x18 cm-es tepsit kivajazunk, majd belemerjük a zöldségeket. A vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, és besűrítjük. Az elkészült mártást ráöntjük a kelbimbóra, ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.
Bármilyen, tetszés szerinti zöldséggel jó.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. ápr. 5. 20:59
A sajtos vegyes zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.