Sajtos tekercs/süti recept
90 perc
A Sajtos tekercs/süti hozzávalói:
60 dk liszt
30 dk ráma
2 teás kanál sütőpor
2 dl tej
1 evőkanál só
KRÉM:
20 dk ráma
40 dk reszelt sajt
A Sajtos tekercs/süti elkészítési módja:
A tésztát jól kigyúrni és 5 cipót kell belöle késziteni. a krémet robot géppel habosra keverni.A cipókat vékonyra nyújtani egyenként és a krémmel meg kenni,feltekerjük mint a bejglit,könnyeb a szeletelés ha 1 órát a hütőben van,kb 2mm-es szeletekre vágom és igy sütöm zsirozott tepsiben,csak az első tepsit kell ki zsirozni a többit már nem,forró sűtőben kell sütni.Sok lesz belőle és nagyon finom.
én ezt a sütit előre elszoktam késziteni,és megtöltve a rudakat lefagyasztom,ha sütni akarom
már csak szeletelni kell.
tegnap készítettem,és jó tanácsként egy kicsit fagyaszátok meg és így lehet vékonyra szeletelni,én tegnap sokat kb 0,5mm-re vágtam és igy nem olyan finom,a gyerekeim szerint is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kacsa mama, 2009. dec. 21. 10:14
A sajtos tekercs/süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.