Sajtos rétes - tyropita recept
A Sajtos rétes - tyropita hozzávalói:45 dkg feta sajt,
45 dkg phyllo tészta,
10 dkg kefalograviera sajt (parmezánnal helyettesíthető),
1 1/2 dl tej,
4 tojás,
kapor vagy menta,
bors
A Sajtos rétes - tyropita elkészítési módja:
Törjük össze a feta sajtot egy villával, adjuk hozzá a reszelt kefalograviérát, a tejet, az apróra vágott kaprot vagy mentát, a felvert tojásokat és a borsot, és alaposan dolgozzuk össze a tölteléket. Egy nagy méretű tepsit béleljük ki a külön-külön olívaolajjal megkent lapok felével, és öntsük rá a keveréket. Fedjük be a maradék tésztalapokkal és az alsó lapok szélét bevizezve hajtsuk rá a tetejére, hogy a tészta körbevegye a tölteléket. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, és süssük egy órán keresztül. Előételként tálaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. júl. 29. 14:15
A sajtos rétes - tyropita elkészítési módja és hozzávalói.