Saját lakás vagy albérlet? (beszélgetős fórum)
Az a baj,mindenki rögvest palotát akar!
Spec. én egy kis szobát épitettem barátokkal,bontott anyagbol.:-)később lett a nagy,hitel nélkül :-)
Senkinek nem lettem se adósa, se szolgája :-) :-)
Persze,mindenben igazad van,de ennyire azért nem gáz a helyzet.Mi a családdal 26 éve ugyanabban a saját falusi házban lakunk és én el nem tudom képzelni,hogy valaha máshogy éljek,annak ellenére,hogy tuti hitelből kell vennünk a párommal.A mi házunkon is jelzálog hitel van,mert vállalkozást indítottak a szüleim hitelből és a házra lett terhelve.Mi még abban a szerencsés helyzetben vagyunk,hogy tudjuk fizetni.Igaz nehezen,de tudjuk.Én mégis inkább saját házra pályázok egy Pest melletti faluban,mint egy albérletre.De majd meglátjuk,mit hoz az élet :)
Amúgy nálunk a szomszédok normálisak,de hallottam durva dolgokat és azért tartok tőle,hogy máshol milyen lesz.
Nem csak ez az egy hátránya van. Ha gubanc van, megterhelik, és ameddig a kölcsönt nyögöd amúgy sem a tiéd, hanem a banké. Elég egy rossz lépés és már viszik is. Állandóan basztatva lennél, hol az egyik hivatal, hol a másik, néha azt se tudja az ember milyen papírt kell MÉG felmutatni, hogy ne büntessenek meg, mert fenyegetni azt tudnak. A szomszédokkal állandó szélmalomharcot kell vívni, mert éppen átlóg a fű a kerítésén, vagy éppen nem úgy zöldellik a fű ahogy ő szeretné, és különben is az a 20cm még az övé, ami mégsem.
Ha másik városba mégy dolgozni, ott kell hagynod, mert neked saját lakásod van. Tessék van hát. Ja és költeni is kell ám rá folyamatosan, mert nem csak a kölcsönt kell fizetni, hanem minden egyebet. Kitudja még milyen adók lesznek, úgyis kitalálnak valamit, nehogy jól érezd magad a saját lakásodban, ha már egyszer vagyonod van. Arról nem beszélve, hogy ameddig güriztek, elfelejtetek élni. Kéne a faszomnak.
Régen se volt,még ennyire se,csak mi nem költekeztünk ennyire,és lett.A kölcsön mindíg sokba került.
Én is albérletben kezdtem.Több évi keresetem vitte a házigazda,de ez is ösztönzött a mielőbbi SAJÁT megmegszerzésére.Nincs annál jobb,mint a függetlenség:-)
Ha nincs megfelelő anyagi háttér ne kergesd a fiad hitelbe...fiatalon bőven jobb az albi.
Később még eldöntheti, hogy hol mit akar, sok fog függeni a majdani párjától.
nyugalom!
Nem rád írtam, hanem általánosságban. Amúgy te írtad, hogy nem mérlegeltetek, de ezek szerint mégis, hiszen a párod munkájából is tudjátok fizetni.
A svájci frank alapú felvétele pedig senki hibája (nem is írtam, hogy hiba volt), mint írtam az bő 6 éve volt, amikor még híre-hamva nem volt válságnak és társainak, az akkori összes infót begyűjtve az volt a legjobb döntés.
Nem is bántuk meg, egyébként fizetni is tudtuk volna még, csak nem akartuk. Mert számunkra most a fele annyiba se kerülő albérlet lett a jelenlegi legjobb megoldás.
(egyébként építkezünk, nem életünk célja az albérlet)
ennyi
Szerinted én poénból veszek fel hitelt? Mert nekem az olyan jó? Mi is végig gondoltunk minden lehetőséget. És ha már ennyibe bele mentünk most sincs munkám 3 hónapja. De szerencsére a párom keres annyit, hogy így is elvagyunk. Nem azt mondom, hogy két kézzel szórjuk a pénzt, de az ilyen dolgokat ki tudjuk fizetni. Szóval ettől már csak jobb lesz, ha nekem is végre lenne munkám. Az meg, hogy Ti svájci frank alapút vettetek fel, gondolom az én hibám... Ezek szerint Ti nem mérlegeltetek előtte?
Én leírtam a véleményem, hogy miért jó nekünk ez így. Mindenki azt csinál, amit akar. Én itt befejeztem a továbbiakban, mert nem szorulok magyarázattal senkinek.
nem azt mondtam, láss a jövőbe, de azért amennyire lehet, mérlegelni kell, belegondolni, mi lesz, ha? Mennyi a max törlesztőrészlet, amit még fizetni tudnék? Mennyire tűnik most biztosnak a munkahelyem? Van-e alternatíva, ha nem tudnám fizetni? stb stb
aki ezeket sem gondolja át hitelfelvétel előtt, azt nem tudom sajnálni...
További ajánlott fórumok:
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?
- Saját lakás, vagy albérlet?
- Vállalnátok babát úgy, hogy egyenlőre nincs kilátásotok saját lakásra csak albérletre?
- Albérlet két gyerekkel....önerő nélkül nincs saját lakás:(((
- Albérlet vagy saját lakás kölcsönből?
- Saját lakásban lakunk, most el kell számolnunk az albérlettel kapcsolatos számlákkal