Saját lakás, vagy albérlet? (beszélgetős fórum)
Nekem biztonságot ad, hogy van lakásom. Attól még simán mehetek albérletbe az ország túlsó végére, ha úgy hozná a munka. :)
A gyerekeimnek is vettem lakást, fele-fele. Ők pl. szanaszét vannak, nem laknak itt a városban, de azzal a biztos tudattal járják a világot, költözgetnek ide-oda, hogy "mi a legrosszabb, ami történhet velem? Hazaköltözöm és elmegyek pénztárosnak a LIDl-be. Másnak ez a plafon!" :)
Nem érted....
Olvasd el a cikkeket!
Hiányzik az oktatáshoz való hozzáférés - is.
Ne a te helyzetedből indulj ki.
Én is tudom, hogy lenne megoldás, de ők ezt sem tudják. Ez a baj! :(
Az elmélet szép, csak hiába... :(
Minimálbéresek országa vagyunk. Csak egy réteg az, aki jobban él, nem a többség. A lakásárak pedig nálunk nagyon megemelkedtek. Meg a bedőlt hitelesek száma is.
Magyarországon hét generáció kell ahhoz, hogy kiemelkedjen az ember nehéz anyagi helyzetéből. Éppen mint Indiában vagy Kínában.
A tanulmány végén azt is országonként azonosítják a szerzők, mely tényezők gátolják a leginkább a felfelé irányuló mobilitást, vagyis min kellene leginkább változtatni. Magyarország és a többi visegrádi ország esetében a szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó régiók közi különbséget találták a legsúlyosabbnak, de megemlítik a lecsúszó középosztály problémáját is. Szolgáltatások alatt itt természetesen nem a mozit és az éttermeket kell érteni, hanem például a színvonalas oktatást, illetve azokat a szociális mankókat, amelyek a rosszabb helyzetbe született gyerekek feljebb jutását segítik.
Tudom régi a fórum, de hozzászólók.
Szülőknek is van felelősége, hogy a gyerek mikor jut lakáshoz. Például 18 évesen elkezd dolgozni, kötelezően félrerakatassák-e a fizetése felét megtakarításban. Másik fele az ővé, amiből a ruhát, szórakozást állnia kell. szülők eddig is eltartották, nemsziem, hogy egyik hónaptól a másikra nem jönnének ki , hiszen az elmúlt 18 éven is kijöttek. Gyerekre már nem is kell költeni, mert a ruhájait saját maga veszi, kirándulását is saját maga állja.
Ország keleti felében élők szegényebbek, ez tény. Megvan rá a lehetőségük, hogy nyugaton egy kis faluba menjenek lakni, ahol a környékben van munka. Nyugaton nagyon elterjettek a céges buszok, így beviszik ingyen a nagyvárosba dolgozni. Nyergesújfalú, és van pár hely ahová lehetne menni. Tudom nem egyszerű feladni mindent, de aki kimegy külföldre ők is feladnak mindent. Így legalább a kis család együtt lehet, és van munkájuk is.
A lakás egy biztonság, ha máshová akar menni, eladja, vagy kiadja.
Ezt az ország keleti felében, meg a többi szegény régióban nem lehet megtenni.
Nincs értéke az ingatlannak. Aki keleten eladja, nyugaton, vagy városban nem tud helyette másikat venni.
A saját lakás röghöz köt.
Egy fiatalnak még nem alternatíva.
Az én ismerőseim is a kinti fizetésből törlesztették a házukat. Aztán hazajöttek eladni, és végleg kiköltöztek.
Mi bajod a magyarokkal? :(((
A lakás egy biztonság, ha máshová akar menni, eladja, vagy kiadja. Van itt olyan, aki hiteles lakást külföldi bérből törleszt.
En mar nem egy ilyenrol hallottam.Amikor lakast neztem is ezen sirt a foberlo.
Szerencses vagyok, az en foberlom rugalmas, meg latja,hogy mindig fizetek,6.eve lakom itt,de sosem vagott volna ki,ha 1 napot kesek,volt is ilyen,amikor a NAV nem kuldte a fizetesemet idore,miutan felmondtam,tehat kestem,persze megertem,hogy te igen.
10 eve lakom alberletben, en szeretnek sajat lakast,nagyon rendes meg minden a tulaj,de nekem a szabadsag jobb lenne,ertem ez alatt,hogy ugy alakitom ki,ahogy akarom,olyan szinre festem,amilyenre akarom,azt csinalnek,amit akarok.
Nos,ez alberletben nem igy van.Csak ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?
- Vállalnátok babát úgy, hogy egyenlőre nincs kilátásotok saját lakásra csak albérletre?
- Saját lakás vagy albérlet?
- Albérlet két gyerekkel....önerő nélkül nincs saját lakás:(((
- Albérlet vagy saját lakás kölcsönből?
- Saját lakásban lakunk, most el kell számolnunk az albérlettel kapcsolatos számlákkal