Rugalmas és pozitív gondolkodás (beszélgetés)
Nekem az vált be, hogy amikor meglátok valakit, mielőtt rám törne a rossz érzés vele kapcsolatban, keresek benne valami jót. Az sem baj, ha nem is igaz, amit gondolok. A lényeg, hogy ahelyett, hogy "biztos nem kedvel", vagy "biztos haragszik rám", arra gondolok, hogy "de jó, hogy úgy szereti a kutyákat", vagy "milyen vicces zoknija van". Tök mindegy. Ami felvidít.
Ha te egy pozitív attitűddel lépsz oda, az a másikból is pozitív választ fog kiváltani. Visszamosolyog, és mindkettőtöknek sokkal jobb lesz a napja :)
Lehetnék floor leader, több fizetéssel, de én nem akarok beszállni hatalmi harcokba.
És össze-vissza rendelnek, nem beszélnek egymással.
...de ismerni kell az embereket. K. egz rapid, ha stresszes, és akar felnyom a főnöknél, ha lassú vagy. De egy csupa szív ember, és annyira megbízók benne, hogy nála van a potkulcsom a lakásomhoz.
Velem többet kiabál, mint bárki mással. Velem kiabál. Én meg tudom, hogy ilyenkor csak stresszes, és nem kell komolyan vagy személyeskedesnek venni.
Néha nehéz, ha a másik részlegen is b***tárnak, és befut egy panaszoko vendég is, de...
A fizetésem nem lesz több, ha agyvérzést kapok, és én csak a ledolgozott órák után leszek kifizette. És ezt tudom.
Tudom mit csinálok,és Miert. Ez a kulcs
Vegyél ki egy kis szabadságot, ha tudsz!
Nálam nagyon ritka, hogy robbanok, és az is tart max. a szünetig a meló helyen.
Viszont ha hazamegyek, nem lehet hozzámszólni egy darabid, vagy ultatapir leszek sokszor, ha nem hagy a párom pihenni.
Mivel a "mindenes' vagyok, és az előadásról függően barista, hot chef, konyhás, és az újakat is irányítani kell, minden szar rám folyik, amit kommunikálni kell, és amúgy sem az én hibam volt.
Valahogy be kell rakni az ágyába, realizálni kell a szituációt, nem érzelmileg feldolgozni.
Pl. a konyhafőnök veled üvölt, mert a Hot Chef fel órája nem ment fel a hideg konyhát segíteni, ne vedd magadra. Nem a te hibád.
Nem mondta meg mit kell csinálni, pedig kérdeztem, elkezdtem mosogatni. És a konyhafőnök visszatért és ràmkiabalt, hogy neki nem mosogató lány kell, hanem...
Ilyenkor el kell dobni mindent, és megcsinálni, és nem magadra venni.
ami nehez
A nem köszönés engem nem érdekel, mert egy csomó oka lehet, hogy az illető nem reagál esetleg.
Tudom magamról.
Sokan dolgozunk az irodaházba. Persze, ha valakivel összefutok, akkor köszönök (akár többször napközben), van akivel váltok néhány szót is, vagy sokat:DDD
Van amikor nem köszön vissza valaki. Ha észre veszem, akkor határozottan ránézek és jellemzően vigyorgok rá. Ha nincs nagyon elgondolkodva, akkor az szokott történni, hogy: ja, bocs! Szia! Elgondolkodtam. Vagy annyira el van merülve, hogy ezt sem veszi észre.
Ha épp van kedvem, akkor megkérdezem, hogy min gondolkodsz annyira, ha nincs, akkor tovább megyek.
Velem is előfordul hasonló. Néha úgy beslattyogok az épületben, hogy rá se nézek a recepciósra, de a liftnél esetleg eszembe jut és vissza köszönök.
Vagy annyira el vagyok gondolkodva, hogy amikor észre veszem, hogy valaki felhúzott szemöldökkel, rám vigyorog, akkor megkérdezem nem köszöntem ugye? Bocs! Szia!
Rólam tudják, hogy szoktam ilyen szempontból szórakozott lenni, így nincs sértődés;)
Ja, van olyan kolléga, akivel nem igazán szimpatizálunk, na az ilyenek köszönése, egy kicsit sem érdekel. Én köszönök és ennyi.
Ne foglalkozz túl sokat az ilyenekkel, mert csak a saját napodat rontod el. Legyél jó a melódba, köszönj és ennyi, esetleg beszélgess, ha van kedved hozzá;)
Van egy kísérletem. Vegyél részt benne, de pontosan kövesd amit írok, ne olvass tovább, mert csak akkor derül fény a lényegre:
1. Nézz körül alaposan ott ahol most vagy, és gondosan számold meg hány sárga színt látsz. Most csináld.
2. Csukd be a szemed.
3. Mondd ki hangosan hány zöldet láttál mikor szétnéztél.
Ja, nem a zöldeket kerested?
Amint a pozitív emberek viselkedését figyeled a negatívak helyett, változni fog a közérzeted. Amire nem figyelsz, az lényegtelenné válik.
Pl hogy nem érdekel ki, mit gondol, hisz, legtöbbször az sem amit mond vagy nem mond.
Nálunk melóhelyen most elég nagy a fluktuáció, van hogy én se tudom adott ember munkatárs-e vagy ki kutya kölyke, odabökök egy hellót aztán vagy visszabök vagy nem, de le se... megyek tovább.
További ajánlott fórumok:
- A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
- A pozitív gondolkodás valóban jobbá teszi az életet?
- Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...?
- A pozitív gondolkodást lehet tanulni? Hogyan kell pozitívan gondolkodni?
- Pozitív gondolkodás segít?
- A pozitív gondolkodás