Rózsaszín cukormáz (beszélgetés)
Szívesen! :)
Sok sikert! :)
Ühüm! :)
Tuti!
Erre fogadok is!
Köszönöm a receptet :)
Csütörtökön megcsinálom :D
A vajas krémmel az a bajom, hogy megvisel idebenn. :)))
Ez meg nem! :)
Ez egy 8 tojásos vizes piskótába háromba vágva kb 1,5-2 cm krém rétegenként, és ezzel még be is tudom vonni.
:)
Lábasban vizet forralsz, és az fölött vered fel a fehérjét porcukorral fém edényben.
Krém:
2 cs. vaníliás vagy tejszínes pudingpor
6 dl tejben felfőzve 5-6 evőkanál cukorral, majd kihűteni.
5 dl tejszínt felverni kemény habbá, és folyamatosan a kihűlt/hideg pudingba dolgozni.
Én ezt is robotgéppel csinálom, szépen eldolgozza, nem esik össze a hab.
Nagyon jól kenhető, nem folyik, könnyű, és isteni! :)
Mink szeressük! ♥
Remélem, ilyesmire gondoltál. ;)
oké köszi :)
hogy érted, hogy gőz fölött felverni?
esetleg valami jó krém recepted is van? Amit jó vastagon meg lehet kenni és nem folyik ki...
Mindenképp cukormázat szeretnél? Lehet szuper tortamasszákat kapni, ami olyan, mint a marcipán, és szépen lehet vele dolgozni.
A cukormázat régen nagymamám tojásfehérjéből és porcukorból kavarta hólyagosodásig.
2 tojásfehérje
25-30 dkg porcukor
Ezt gőz fölött felverni, és színezni egy-két evőkanál meggylével vagy ételfestékkel.
Nekem bevált.
Frankón megkeményedik, kellemes sz íze.
2 éves kislánynak szeretnék rózsaszín cukormázas tortát készíteni. Van valami jó ötletetek? Én a puncsosra gondoltam, de neten csak olyant találtam amibe alkohol kell.
(Az ilyen kész cukormázzal meg már megjártam, mikor elkészítettem lefolyt a sütiről.)
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?