Ropogós csirkemellcsíkok recept
A Ropogós csirkemellcsíkok hozzávalói:2dl tej
2 nagy csirkemellfile
0,5dl tej
liszt
zsemlemorzsa
kukoricapehely
so,olaj
A Ropogós csirkemellcsíkok elkészítési módja:
A csirkemelleket berakjuk egy talba es raontjuk a tejet,ebben pihentetjuk kb.1-2orat.Igy nagyon kellemes,puha lesz a husika.A csirkemellcsikokat lecsepegtetjuk es vekony kb.1-2cm vastag ,hosszu csikokra vagjuk,besozzuk,borsozzuk.Majd panirozzuk ,az egyik talba lisztet,a masikba felverjuk a tojasokat fel dl tejjel,egy kis soval, borssal,a harmadikba pedig zsemlemorzsat,amihez hozzakeverjuk a kukoricapelyhet amit egy kicsit meg torunk.Szoval a csirkemellcsikokat ebben a sorrendben panirozom,majd felhevitett olajban ropogosra sutjuk.Fokhagymas martogatot kinalunk hozza rizibizivel.
Ha valaki csiposebben szereti tehet a lisztbe egy kis chilit is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: eracska75, 2010. jan. 7. 08:32
A ropogós csirkemellcsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.