Kell félnem a röntgen sugárzásától? (tudásbázis)
Mi alól? Nem vagyok bűnöző, a véleményem mondtam, és tartom is.
Menjen szabira, ha teheti, vagy betegállományba, de a leírt körülmények között szerintem nincs veszélyben.
Nem atombomba a rontgen , nyugi .
A microd is sugarzik a konyhaban , de a sugarainak "hossza" van...
Rontgen : Teglabol epitett fal elegendo es mar minimum masfel meterre teljes biztonsagban vagy az esetleges szorastol egy tomor teglafal mogott...
Olvassad el a sugarbiologiai intezet altal kiadott cuccot... folosleges panikot kelteni ...van eleg felelem a levegoben hamis hirek nelkul is
Ne ringassa magát hamis nyugalomba, de ne is várakozzon senki több órán át a röntgenre, az lenne a normális.
Nem egy, de 2 ajtó, 10 m távolság és paravánok... hát persze a szabi a legjobb, 12 óra azért tényleg nem három, egy ajtóval és 5 m távolsággal, paravánok nélkül. Reméljük, hogy van mód a normális megoldásra.
Józan paraszti ésszel, a röntgen szakrendelésre várakozva nincs még 10 m távolság sem a röntgengéptől a folyosóig. A gép bent a helyiségben nincs ólomfallal elkerítve a folyosó felé, és az egy szem ajtó is normális, különben kézzel kinyitni sem lehetne.
Szerintem nincs miért aggódnod.
Olyan messzire nem hiszem, hogy szóródik.
Guglizz rá, vagy kérdezd meg a röntgenest!
Azoktól szeretnék segítséget kérni, akik esetleg radiológián dolgoznak, vagy értenek az ilyesmihez.
11 hetes terhes vagyok, a sürgősségin dolgozom. A koronavírus miatt, leköltöztették a röntgent kb. 13 méterre tőlünk. Elválaszt 2 ajtó és kb. 10 méter folyosó. A falakba nincs ólom, mert nem erre volt kitalálva a terem, de tesznek paravánokat.
Vajon elérhet a sugárzás?
Köszi a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Félnem kell tőle vagy ez csak egy gyerekes bosszú?
- Torna közben ez normális néha, vagy félnem kell?
- Nem kellett volna röntgen megfigyelés?
- Szerintetek félnem kellene?
- Kiderült hogy az albérlőmnek apeh áfa tartozása van, állandóra van bejelentve hozzánk, kell e attól félnem hogy nálunk fognak foglalni?
- Szegeden hol lehet vállat röntgeneztetni fizetős klinikán? Olyan kellene, ahol nem kérnek TB kártyát!