Torna közben ez normális néha, vagy félnem kell? (tudásbázis)
Így van az állóképességet kell növelni, nem kell nagyon megijedni tőle.
A vérszegénység pedig nagy hatással van az immunrendszerre én azzal is foglalkoznék,de ez már nem a fórum témája.
Nagyon jó gyógyteákat lehet kapni, amelyek nyugtatólag hatnak testre, lélekre. Ilyen a citrom fű, macskagyökér (Valeriana). Hasznos lehet még a körömvirág tea is.
Egy próbát megérnek.
Bevallom azért sem "merek" már vizsgálatra menni, mert itthon hipochonder számba veszek... A rosszul szelelő orrom és a több éve savasodó gyomrom miatt jártam egész évben orvosokhoz, az előtt mandulaműtétem volt, e mellett nagyon rosszul alszok és még sorolhatnám...
Őszintén szólva már szégyellem ezt, de mégsem tartom magam képzelt betegnek, mert mindennek az oka az idegesség, ami azóta tart, amióta lediplomáztam és ilyen bizonytalan a helyzetem..
Félek attól, hogy még egy vérnyomás gond is kiderüljön, pedig elkég ájulós vagyok, szóval lehet róla szó.
Azt mondtam már, hogy az egyik szememmel nem látok és a másik is elég rossz??? :D
Én is azt mondom:)
A vércukorra azért reagáltam,mert valaki előbbre írta neked.
vércukor...csak elírtam
(pontosítás miatt meg:
almában van egy kevés ch, de edzés előtt nem vesszük számításba annyira kevés)
Dr. house rátenne egy futógépre.......
Most komolyan: dokival kén beszélned és csinálnának egy terheléses EKG-t. Ennyit ki lehet bírni és megnyugszol te is.
Szép napot és jó egészséget! :)
Szerintem az állhat a jelenség hátterében, hogy ingadozik a vérnyomásom, mert sokszor van az, hogy felállok és ugyanígy beszédülök, csak az nem tart ilyen sokáig.. (víz ilyenkor nem segít, nem is vagyok szomjas).
De igaz, találgatás helyett inkább segítség kellene, viszont a háziorvosom semmihez sem ért és már picit bolond is, a kórházban meg a sok ember miatt szintén felületesen foglalkoznak velem csak. Amúgy nemrégen voltam gyomortükrözésen akkor vizsgálgattak, de nem mutattak ki semmi furcsát a savan kívül, amit azóta már "lekötöttem"..
Nem tudom, hogy milyen tornát csinálsz, de lehet, hogy leesett a vércukrod és a vérnyomásod is rendetlenkedhet.
Én minden félképpen a háziorvosoddal kellene beszélned.
Így neten nem tudok segíteni.
Ha a vércukroddal van csak gond akkor torna előtt egy órával egy él valamit, soha ne éhgyomorral kezdj el tornázni.
Majd írd meg mi lett.
Nem mondható normális jelenségnek.
Torna előtt rakj magad mellé egy nagy pohár vizet, és közben kortyolgasd. (A legtöbb videón is ezt teszik, akik bemutatják a gyakorlatokat.)
Azért orvossal is megkonzultálhatnád ezt a problémát.
A "félnem kell?" kérdésnek nincs értelme: nem, nem kell félned, de járj utána.
Nem most történik velem először, de nem is állandó jelenség. Ritkább inkább, de annál aggasztóbb.
Mikor tornázok előfordul, hogy egy bizsergető érzés tör rám, elgyengülök, enyhén szineket látok, majdnem elájulok, miután abbahagytam remegek (de nem azért, mert megerőltettem az izmaimat)... PL. az előbb is, de lehet amiatt, hogy ma sok kávét ittam, vagy azért, mert régen tornáztam (bár ez utóbbi nem hiszem).
Akkor fordult még elő ilyen, mikor üres gyomorral csináltam.
Vérnyomásra gyanakszom, lehetséges? Vagy ez néha normális jelenség?
További ajánlott fórumok:
- Félnem kell tőle vagy ez csak egy gyerekes bosszú?
- Fütyikérdés: kell tornáztatni? Mikor fog feljönni teljesen?
- Ha naponta nagyon intenzíven tornázom, az Ab Rocketen, akkor mire kell figyelnem, hogy ne legyen semmi bajom?
- Szerintetek félnem kellene?
- Kell félnem a röntgen sugárzásától?
- Kiderült hogy az albérlőmnek apeh áfa tartozása van, állandóra van bejelentve hozzánk, kell e attól félnem hogy nálunk fognak foglalni?