Fütyikérdés: kell tornáztatni? Mikor fog feljönni teljesen? (tudásbázis kérdés)
Lehet, hogy anélkül is rendbe jött volna...Nekem az egyik fiamnak totálisan elmúlt. Egyszer próbálkoztam vele csecsemő korában, és meg is ijedtem a letapadástól. Mondtam a gyerekorvosnak. azt mondta, egyelőre hagyjam. 1 éves koráig. Egy évesen félve próbálkoztam újra. És semmi. Olyan gyönyörűen feljött, hogy én is megijedtem :DDD Azóta is rendben van.
A másiknál, aki nagyobb, még most is mindig tornáztatni kell a vízben. Hol jobb, hol rosszabb. Sajnos, néha el is felejtem...
Hát lehet, hogy alapból szerencsés volt a gyerek, nem tudom. Ne add fel a próbálkozást, veszíteni való nincs, a mai felfogás szerint pedig dokihoz ráérsz fordulni. Addig meg hátha sikerül.
Az alig haladás is haladás. Ha már elindult valami, ha csak 1-2 mm is, akkor szerintem nem reménytelen.
Szia!
Tudom, hogy mostanában az a divat orvosok, védőnők részéről, hogy 1-2 éves korig nem kell vele törődni. De! Nekem (18 éves a fiam) anno azt mondta a védőnő, minden pelenkázáskor egy kicsit próbálkozzak. Ne nyüstöljem, huzigáljam, épp csak próba legyen. Meg fürdetéskor. Kb, 3 hónapos korában elértük, hogy teljesen hátrahúzódott a bőr minden erőfeszítés és fájdalom nélkül! Meg is ijedtem először, kérdeztem párom, ilyennek kell-e lenni? Ki is nevetett, hogy nem láttam még? Persze, de nem 3 hónaposat:))
Azután már csak fürdéskor húztuk hátra, megmostuk, krémeztük. Semmi gondja nem volt azóta sem.
Én minden fiús anyukának csak ajánlani tudom ezt a módszert. Nem értem miért szeretik a dokik megvárni míg fájdalmas módszerekkel, esetleg műtéttel lehet megoldani a dolgot.
Szerintem azért másfél évesen még nem húzogatja magának:)
Birizgálja, az biztos, de azért a "szakszerű" mozgatáshoz nem ért még szerintem:):):)
Nekünk azt mondta a doki, hogy lehet húzogatni, de 3 éves koráig ő nem nyúl hozzá. Akkor megnézzük mi a helyzet és ha szükség van rá, akkor "beavatkozik"
Egyébként a kisfiam 19 hónapos és neki feljön már teljesen:) Bár nem erőltetjük annyira.
Nekünk azt mondta a gyerekorvos amikor fél éves volt a Fiam,hogy fürdésnél már húzogassuk ameddig engedi,tisztítsuk.
Most egy éves múlt,én már mindennap próbálgatom óvatosan,de egyenlőre még ugyanott vagyunk,ahol szinte kezdtük.
3 fiú anyukája vagyok!
Szerintem mindenki mást mond!Mi először nem húzogattuk rendszeresen a fütyiüket a gyerkőcök 1 éves koráig!
Amúgy már a legelején látszik,hogy kinek lesznek ezzel gondjai!
A két nagyobb gyerkőccel már voltam ez ügyben dokinál(fitymaszűkülettel)
Többször próbálta fehúzni a doki,de még nem az igazi,csak alakulgat a dolog!
A kicsinél minden ok!
szia!
nekem a kisfiamat sebészetre kellett vinni, mert egyáltalán nem lehetett neki felhúzni.
egy nagyon elismert sebésznő azt mondta, ha a gyerek 1 éves koráig nem tudják az anyukák normálisan felhúzni, vinni kell őket, én mondtam, hogy nekem a védőnő 2 éves kort mondott, a sebésznő azt mondta, igen tudja, de nem érti miért és nem ért vele egyet, mi majdnem elkéstünk a segítséggel, tudott rajta segíteni, de piszkosul megkínozta a fiam, vele együtt bőgtem, ezért én mindenkinek azt mondom, vigyék egy éves korban, ha nem tudják felhúzni.
Mennyi idős a gyerkőc??
Óvodás koráig szerintem nem kell bántani még.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!
- Megcsaltam a párom.. Kivagyok teljesen...
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Mennyi idővel fogytatok le és mennyit tornáztatok mellé?
- Nektek volt már olyan, hogy diétáztatok, és tornáztatok, mégis többet mutat a mérleg?
- A szemizmok megerősítésével, tornáztatásával megállítható a fiatalkori látásromlás?