Rizskoch másképp. Ti hogy csináljátok? (tudásbázis)
Nálunk az "olcsó süti sütés nélkül" a agy kedvenc :-)
Egy tepsinek az alát kirakod négyzet alakú háztartási keksszel, erre rákened a cukros tejfölt (minél vastagabb, annál finomabb), majd még egy réteg kesz, a tetejére pl. banán, és leönteni zselatinnal. Isteni finom, és nagon mutatós!
De lehet másféle töltléket is használni, volt, hogy zselatin helyett vaníliás pudingot tettem, és barack befőttet apróra vágtam... A férjemnél a visz mindent :-)
Nálunk ez a madártej,felváltva az aranygaluskával:)
Én mondjuk a franciakrémest nem tudnám megunni ,szerintem:)
A másik nagy kedvencünk:
Vanília pudingos muffin
15 dkg margarin
17 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
a töltelék:
2, 5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
1-2 evőkanál cukor
A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet. A muffin sütőt vajazom és lisztezem .A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek, csinálok egy kis mélyedést a tésztába, rá egy kanál pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Muffinpapírt használok hozzá.
Ha megpuhult megvárom míg elhül, 4 tojás sárgája kikeverve 4 dkg vajjal belekeverem
majd belekeverem a felvert tojás fehérjét is.
ha puding nélkül csinálom még 10 dkg cukrot teszek bele.
Én is valahogy úgy készítem,ahogy Katinkaboszi,csak mielőtt a tepsibe teszem,jó sokat megeszek belőle,mert én így szeretem a legjobban:)
Ez a rizs ,puding rétegezés engem is érdekelne!Vanilia puding,vagy tejszines?
Főtt rizs??? Főtt puding???
( Ha lehetne egy kicsit részletesebben :D )
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Hogy csináljátok, hogy nincs semmi dolgotok otthon?
- Tudatos vásárlás, spórolás, menütervezés, kamrafeltöltés. Ti hogy csináljátok?
- Nőiesség megélése? Ti hogy csináljátok, hogy nőiesek legyetek?
- Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen?