Regisztrált munkanélküliként mikor kell jeleznem, hogy felvesznek főállásba? És az Önkormányzatnál szólni kell, hogy ne fizessék már a tb-m? (tudásbázis)
értem:)
szerencséd van akkor:)
Én meg abban bízok hogy nem kell egy 1 évig fizetnie az önkormányzatnak mert közben találok munkát én is...egyenlőre elég kilátástalannak tűnik a dolog..
na szupi :)) nekem meg be se kellett vna mennem :D
elvileg december 15-ig fizeti az állam a tb-m mivel idén hagytam ott a sulit, de mivel műtöttek inkább biztosra mentem és igényeltem..és még dec 15 előtt lesz munkám :d nem mintha bánnám :)
értem:)
Nagyon köszönöm a segítségedet:)
Holnap bemegyek és nagyon remélem már a decemberit nem kell befizetnem..
már 3 hónapja regisztráltam az megvan..akkor nem kell semmi különösebb papírt kérni? szóval nem kell külön bemennem a munkaügyibe.. mert december 14én kell majd mennem de ezt minél előbb el akarom intézni..
és még annyi hogy mennyi idő alatt intéződik el a dolog?
értem
hát nekem is áthúzva lenne ez mind.....
akkor megigényelhettem volna én is:O
köszi bemegyek és remélem akkor nekem is fizetik 1 évig...:)
a munkaügyiből kell vinni valami igazolást?
Lássuk csak,
Ezeket kérdik:
Jövedelemnyilatkozaton belül:
-családban élő közeli hozzátartozók felsorolása (nekem mint pályakezdőnek ezt át kellett húzni)
-családban élő közeli hozzátartozók jövedelme (nekem szintén áthúzni)
Vagyonnyilatkozat:
-Ingatlanok: lakás, üdülő, egyéb ép., termőföld (nálam áthúzva)
Egyéb vagyontárgyak:
-Gépjármű: személygépkocsi, tehergépjármű, autóbusz. (szintén áthúzva)
Elméletileg bárminemű változás lép fel, akkor abban az esetben 15 napon belül jelenteni kell a hivatalos szervek felé. Ha túlfizetnek(feleslegesen fizetik neked a TB-t miközben a munkáltatód is fizeti, akkor a túlfizetést visszakövetelhetik.
A munkaügyi központnál is 15 nap a bejelentési idő.
aha :D már látom
és nem csak rászorulság esetén van ez?
én magamnak fizetem már több mint 1 éve:S
sziasztok..
minden esetben fizeti az önkormányzat 1 évig a Tb-t?
A munkanélküli kiskönyvben van egy szám, amivel internetten le tudod jelenti, hogy dolgozol.
15 napod van rá. Sehova nem kell menned.
itt kell kijelentkezni.
Úgy tudom, hogy a munkába állás előtt legkésőbb egy nappal kell jelezni.
Tehát ha a szerződésed pl. dec. 6-tól szól, akkor legkésőbb 5-én kell jelezned a munkaügyi kp. felé.
De úgy tudom, megteheted neten is, ha minden igaz, akkor kaptál azonosítót és a munka.hu weboldalon kell jelezni.
Nekem augusztus végén még így volt, de hogy szept.1-je után mi változott, nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha regisztrált munkanélküliként két munkanappal később megyek az előírt jelentkezésre?
- Januárban lesz 1 éve regisztrált munkanélküli a fiam.Akkor kaphat már ellátást, ill.. foglalkoztathatják közhasznúként?
- Ha valaki regisztráltatja magát munkanélküliként, de nem jár neki semmilyen címen pént, az egészégügyileg biztositot lesz azért?
- Lehet visszamenőleg regisztrálni a munkanélkülibe?
- A munkáltató kap e valamilyen adókedvezményt olyan ember után, aki fél éve regisztrált munkanélküli?
- Lejárt a gyesem.Most nem kapok munkanélkülit sem, csak 3 hónap regisztráció után. Akkor most nincs TB -m?