Januárban lesz 1 éve regisztrált munkanélküli a fiam.Akkor kaphat már ellátást, ill.. foglalkoztathatják közhasznúként? (tudásbázis kérdés)
Fúú ez egyre bonyibb. Már semmit sem értek. Sose hallottam ilyen korlátozásról, úgy tudtam bármennyi szakmája lehet valakinek ha fizet érte. Meg a sulik ált. nem szokták visszautasítani a fizetős diákokat hisz érdekük a pénz! Államis vagy önköltséges lett volna az a nappali? Mert ha állami akkor jogos végülis hogy mivel nem vagy jogosult rá elutasitanak. De a fizetőst miért?
Finanszírozás részéről sajnos ennyi, de úgy tudom nappalin 22 éves koráig tanulhat az ember középfokú suliban.
Húú nem,kevertem. Sejtettem hogy valami nem stimmel.Szóval én azzal kevertem hogy tavaly akartam menni kozmetikus suliba (nappali tagozatra)és oda nem vettek volna fel,ha már lett volna egy olyan szakmám,amiért én fizettem.Brr..buta vagyok.:)
Szóval így kizárva,nem tudom,hogy felvesznek-e ha már van egy szakmád.De pénzt,azt biztos,hogy csak 1 év után kapsz,addig semmit.
Pénzt még nem fogsz kapni,majd csak ha letelt az 1 év,tanfolyamra mehetsz,de arra is úgy tudom,hogy csak akkor,ha nincs más fizetős tanfolyami végzettséged.Mármint ahol te fizettél.
De nem akarok hülyeséget "mondani+ érdeklődni kell.
Ha letelik az 1 év,akkor minden hónapba kapja a 28000-29000Ft-ot én így tudom,azt ne kérdezd mennyi ideig,és azt se hogy milyen segély vagy mi is ez,lehet nem is segély a neve.Ha dolgozik,akkor nem kapja mellé,akkor közalkalmazottkénti órabért kap,és azt kapja meg hó végén.
De mindenképpen be kell menni a munkaügyibe megkérdezni.
Ha letelik az 1 év akkor be kell menni jelentkezni és mondani kell hogy milyen végzettsége van,innentől pedig küldhetik dolgozni.Akár közmunkára is.Plusz kapja a segélyt.
De,ha elmegy a munkaügyibe akkor mindent elmondanak szerintem.Rám is ez vár. :o)
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha regisztrált munkanélküliként két munkanappal később megyek az előírt jelentkezésre?
- Ha valaki regisztráltatja magát munkanélküliként, de nem jár neki semmilyen címen pént, az egészégügyileg biztositot lesz azért?
- Lehet visszamenőleg regisztrálni a munkanélkülibe?
- A munkáltató kap e valamilyen adókedvezményt olyan ember után, aki fél éve regisztrált munkanélküli?
- Lejárt a gyesem.Most nem kapok munkanélkülit sem, csak 3 hónap regisztráció után. Akkor most nincs TB -m?
- Munkaviszonynak minősül-e az ha valaki regisztrált munkanélküli?